Zeer geslaagde gebruikersbijeenkomst Model-DSP in Eindhoven

Voor de tweede keer in één week was het Eindhovense stadhuis het toneel voor de gebruikersbijeenkomst van het Model-DSP. Er was zoveel belangstelling dat er een extra bijeenkomst georganiseerd moest worden. En ook deze tweede bijeenkomst ging van start met een volle zaal.

Gertjan van Heijst, de drijvende kracht achter het Model-DSP, presenteerde de bijeenkomst. Alle aanwezigen kregen de laatste ontwikkelingen rondom het Model-DSP te horen. De komst van de nieuwe privacywetgeving, de AVG, brengt natuurlijk veel gesprekstof met zich mee. Het middagprogramma was daarom ook goed gevuld met de aankondiging en tevens demonstratie over de uitbreiding van het Model-DSP met AVG-gerelateerde metadata.
Meer over de werkwijze van dit verwerkingsregister kunt u lezen in de whitepaper: ‘Het Model-DSP als centraal verwerkingsregister.

De ontwikkelingen met betrekking tot informatieveiligheid (aansluiting op BIG, BIHO, Privacy baseline, ENSIA) werden als een eye-opener ervaren door de aanwezige CISO’s. Ook in de pauze werd er hierover druk van gedachten gewisseld.

Na de pauze werd het PIV (Privacy en Informatieveiligheid) Framework geïntroduceerd. Het PIV Framework slaat een brug tussen normenkaders en de DSP processen – of andere processen indien u geen DSP gebruikt. De interesse lag hoog in dit onderwerp. Dit kon je zien doordat vragen uit het publiek ook onderling werden beantwoord. Voor meer informatie over onder andere het PIV Framework in verhouding tot het Model-DSP, kunt u de whitepaper: ‘Het model-DSP en informatieveiligheid‘ raadplegen.
Bij de borrel na afloop werd er nog lang doorgepraat. Veel aanwezigen hebben ook direct een afspraak gemaakt met Sdu en VHIC om verder door te praten over de inzet van het Model-DSP en het PIV Framework.

Vanwege de grote belangstelling heeft VHIC aangekondigd volgend jaar weer een serie gebruikersbijeenkomsten te organiseren.

De oude traditie is weer in ere hersteld…


Hoe krijgt grip op alle werkprocessen?

Wilt u een complete inventarisatie van alle werkprocessen binnen uw organisatie? Met de Model-DSP kunt u uw informatiebeleid toepasbaar maken. Hierdoor krijgt u volledige grip op al uw processen.

Hulp nodig? Maak een afspraak met onze adviseurs.

Terug naar overzicht