VHIC helpt bij het opstellen en toepasbaar maken van een informatiebeheerplan (of documentair structuurplan – DSP). Of u nu blanco start of met een model als basis. Wij maken uw informatievoorziening tot maatwerk.

Een informatiebeheerplan is een overzicht van alle informatieobjecten die binnen een organisatie worden gecreëerd of ontvangen. De structuur van het plan wordt gebaseerd op de werkprocessen, functies, taken en handelingen waarop het plan betrekking heeft.

Meerwaarde informatiebeheerplan

Een informatiebeheersplan is een onmisbaar instrument voor uw organisatie.

    • Het vereenvoudigt de vernietiging van documenten.
    • Het geeft een compleet overzicht van alle informatieobjecten die binnen de organisatie aanwezig zijn.
    • Doordat er per informatieobject een aantal beheersregels worden opgenomen, behoudt u een helikoptervisie op de informatie die behouden blijft.

Een informatiebeheersplan biedt dus vele mogelijkheden. Weet u nog niet hoe er aan te beginnen en heeft u hulp nodig bij het opstellen en toepasbaar maken? We inventariseren voor u de werkprocessen. Beschrijven deze zo nodig en wijzen deze toe aan proceseigenaren. We leggen de informatiebestanden vast in de hard- en software waarin deze toegankelijk zijn gemaakt. We zorgen er uiteindelijk voor dat u beschikt over alle relevante procedures voor uw documentenhuishouding.

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Kom in contact

Toe aan een helder beeld van het organisatielandschap en de routes van informatiestromen? Wij helpen u graag.