Layla vertelt waarom ze voor VHIC heeft gekozen

Plek van bestemming

Wat mij als mens kenmerkt is dat ik graag reis, zonder dat ik vooraf exact heb uitgestippeld waar ik naar toe ga en wat ik ga doen. Deze manier van reizen zorgt ervoor dat ik open sta voor mensen, ervaringen en culturen. Door veel te observeren en tegelijkertijd op te gaan in mijn omgeving, leer ik ook veel over mezelf. Dit zijn allemaal facetten die mij als consultant bij VHIC helpen om organisaties als gids te begeleiden naar hun plek van bestemming.

Verandering

Na 12 jaar als ambtenaar binnen verschillende overheden te hebben gewerkt was het tijd voor iets anders. Jarenlang heb ik primaire processen binnen bestaande systemen bewaakt, totdat ik de behoefte voelde om me meer toe te leggen op veranderingen binnen systemen. De wereld verandert, we digitaliseren en innoveren. Maar hoe doen we dit? Daarbij doe ik graag een stap terug, waarbij ik studeer en kijk wat er om mij heen gebeurt. Waar ben ik een onderdeel van, en wat is mijn rol in dit geheel? Hoe kom ik te weten wat ik nog niet weet? Om nieuwe werelden te ontdekken moet je goed kunnen luisteren. In mijn rol als consultant krijg ik bij VHIC hier alle ruimte voor.

Vernieuwing en passie bij VHIC

VHIC heb ik in het verleden leren kennen vanuit de Faculty opleiding Recordmanagement. Ze zijn bij mij altijd op het netvlies gebleven. Voordat ik de stap zette om daadwerkelijk bij VHIC aan de slag te gaan heb ik meerdere organisaties gesproken. Daar zaten een aantal grote consultancy partijen tussen. Wat mij opviel was dat die gesprekken toch vaak gingen over het commercieel scoren, in plaats van wat ze de klanten nou echt konden bieden. Het was mij onvoldoende mensgericht, en te commercieel. Bij VHIC heb ik gemerkt dat vernieuwing en passie voor het vak écht voorop staan. Dit gecombineerd met de warme collegiale sfeer heeft ervoor gezorgd dat ik als consultant nu echt ben geland.

Toekomstvisie

De komende jaren wil ik me, naast de rol als consultant, verder ontwikkelen als spreker en docent. Uiteraard vanuit de visie dat alles start bij de uitdaging van design. Hoe past alles in het grotere geheel? Vaak zie je dat ICT vaak nog los wordt gezien van informatiebeheer, terwijl informatiebeheer de basis is waar een organisatie op kan voortbouwen. Alles begint bij informatie. Wanneer dit als vertrekpunt in de architectuur wordt opgenomen worden disciplines als privacy en veiligheid beter verankerd. Omdat de complexiteit van architectuur onvoldoende wordt onderkend zie je hier keer op keer organisaties worstelen en vastlopen. In de toekomst zou ik dan ook graag met collega’s casuïstiek trainingen ontwikkelen, waarbij theorie en de praktijk naadloos met elkaar verweven zijn. Tactisch en strategisch wordt er veel meer gevraagd dan zeg 30 jaar geleden. Het is tijd dat we de handschoen oppakken. En VHIC is voor mij de beste plek om dit de komende tijd te doen.

Terug naar overzicht