iTem – Wat verkoop je nu eigenlijk?

Ik ken een marketeer. Altijd stelt hij de vraag ‘Wat verkoop je nou eigenlijk?’. Voor de bakker, de slager, telecomprovider en pomphouder is die vraag vrij simpel te beantwoorden. Alhoewel. Want waarom ga jij naar juist die bakker of slager? Of waarom zit je bij telecomprovider X en niet bij Y? Inmiddels heeft de marketeer mij zover dat ik ernstig aan het nadenken ben over de vraag wat ik eigenlijk verkoop. En waarom men juist met mij zaken zou moeten doen.

Dat is zo makkelijk niet. Het gaat om afname van een min of meer verplichte dienst: overheidsorganisaties zijn nu eenmaal verplicht om aan hun archiefwettelijke taken te voldoen. Ik ben ook verplicht me aan de verkeersregels te houden. Doe ik dat dan ook? Nee. Als ik een keer zonder gordel met 70km per uur in de bebouwde kom rij en keihard moet remmen voor een fietser die zonder licht van rechts komt. Ja, dan bedenk ik me dat het voordelen heeft om een gordel te dragen en niet te hard te rijden. Bovendien ga ik zorgen dat mijn fietsverlichting in orde is. Zo bekeken zou ik kunnen zeggen dat ik veiligheid verkoop: beschikbaarheid van informatie op momenten dat het nodig is. Of ik verkoop controle, ik help immers te voorkomen dat er iets mis gaat, met of zonder de informatie in de organisatie. Beide spreken me maar matig aan. Dat is persoonlijk. Dus voor mij zijn het geen goede verkoopargumenten om mijn diensten aan de man te brengen. Eventueel als nevenargumenten.

Het verkopen van toegang tot en beschikbaarheid van informatie vind ik al wat meer aansprekend. Ook dat is niet gemakkelijk: individueel werkt het niet direct. Individueel heeft iedereen vaak wel de beschikking over en toegang tot de informatie die nodig is. Het wordt anders als informatie handig gedeeld moet kunnen worden en voor meerdere mensen op verschillende plaatsen beschikbaar moet zijn. Voor vandaag en op termijn. Als ik bekend sta als iemand die dat soort zaken kan regelen, dan heb ik het goed gedaan en iets te bieden waar mensen wat aan hebben. Het betekent wel dat ik goed moet luisteren naar wat er nodig is en nuttig gevonden wordt. Dat ik niet te veel handel en wandel vanuit mijn beperkte blik op de wereld: de blik en oplossingen van een doorgewinterde DIV-er die als oplossing voor informatieproblemen direct het documentmanagementsysteem of het zaaksysteem uit de hoge hoed tovert. Beide systemen kunnen goede oplossingen zijn, maar niet altijd! Ook niet voor de archiefwettelijke verplichtingen. Een goede en geordende staat van het archief, beschikbaarheid van en toegang tot informatie is niet afhankelijk van één van beide systemen.

Wat ik hier schrijf is geen nieuws. Toch is het nog lang geen algemeen aanvaard gedachtegoed onder ons. Het is zelfs nog erger: er zijn mensen in andere vakgebieden, bijvoorbeeld ICT, die onze oude manier van denken hebben overgenomen.

Verkoop ik nu onzin?

Auteur: Jack Karelse


Loopt u vast of heeft u een vraag die te groot is om zelf op te lossen?

Stel dan uw vraag aan Zaalberg, onze gratis digitale adviseur. Of bekijk eerder beantwoorde vragen over allerlei onderwerpen afkomstig van uw vakgenoten.

Terug naar overzicht