In memoriam

Verdrietig, maar dankbaar voor alle jaren dat we met jou hebben mogen samenwerken, nemen wij afscheid van onze collega

Peter Leechburch Auwers

Foto Peter Leechburch Auwers

 

Peter was sinds november 2005 onderdeel van het team van VHIC. Hij is in zijn tijd bij VHIC bij vele klanten aan het werk geweest in verschillende rollen die varieerden van projectleider van diverse archiefprojecten tot adviseur op allerlei gebieden binnen het werkveld van het informatie- en archiefbeheer. Specifiek richtte Peter zich op de kwaliteitszorg binnen dit werkveld. Hieraan heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd door de ontwikkeling van een overzicht van alle wet- en regelgeving, normenkaders en andersoortige kwaliteitseisen. Vele (privé) uren gingen zitten in het completeren van dit overzicht dat organisaties helpt hun kwaliteitszorg goed te organiseren.

Naast een enorm enthousiasme voor kwaliteitszorg was de echte grote passie van Peter binnen VHIC het lesgeven. Peter was docent binnen onze basiscursus en  onze leergangen Adviseur Recordmanagement (LARM) en strategisch Informatie- en Recordmanager (LRM). Hierdoor hebben veel van onze cursisten op enig moment in hun opleiding bij Peter een of meerdere lessen gevolgd en ervaren met hoeveel kennis en bevlogenheid hij lesgaf. Ook begeleidde hij binnen de LARM en LRM cursisten bij het schrijven en presenteren van hun eindopdracht.

Daarnaast gaf Peter ook les in meer specialistische onderdelen zoals het opzetten van kwaliteitszorg en de nieuwe gemeentelijke selectielijst. Peter bezocht op zijn Ducati meer dan 65 organisaties door het hele land om ze alle ins- en outs te vertellen over de nieuwe selectiemethodiek en hoe deze toe te passen in de praktijk.

In oktober 2021 werd Peter door zijn ziekte gedwongen zijn werkzaamheden neer te leggen. Vooral het feit dat hij niet meer voor de klas kon staan viel hem zwaar. Tijdens zijn ziekte hebben we contact met hem gehouden en keer op keer vlamde dan toch de passie voor zijn werk weer op. Tot de laatste bezoeken bleef hij interesse tonen en zijn mening geven over het reilen en zeilen binnen VHIC.

We missen je Peter.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar Peter’s vrouw, kinderen en naasten.

Collega’s en directie van VHIC

Terug naar overzicht