In memomoriam Frans Neggers, docent Leren Preserveren

Aan het begin van dit nieuwe jaar bereikte ons via het Netwerk Digitaal Erfgoed het verdrietige nieuws dat onze voormalige docent Frans Neggers is overleden.

Frans was sinds 1999 digitaal archivaris bij het Nieuwe Instituut en was vanuit die rol nauw betrokken bij de ontwikkeling van de cursus Leren Preserveren. Deze cursus werd in 2020 door het Netwerk Digitaal Erfgoed ondergebracht bij de VHIC Faculty. We hebben Frans toen leren kennen als een docent/coach die met veel passie, enthousiasme en gedrevenheid de cursisten begeleidde en meenam in de wereld van digitale duurzaamheid en toegang.  Hij bleef naast daarnaast een actieve rol spelen binnen de redactie van zijn geesteskind Leren Preserveren om de cursusinhoud door te ontwikkelen. Hij zat altijd vol ideeën en plannen om nog meer bekendheid te geven aan de cursus en de digitale leeromgeving.

Vorig jaar moest Frans wegens ziekte stoppen met zijn werkzaamheden voor Leren Preserveren. Zijn overlijden kwam onverwachts. We zullen hem missen.

Wij wensen de nabestaanden van Frans veel sterkte met dit verlies. Op de website van het NDE is een in memoriam geplaatst waarin herinneringen aan Frans worden gedeeld.

 

 

 

Terug naar overzicht