Ingetrokken bezwaar met proceskostenvergoeding

Beste Zaalberg,

Af en toe kom ik bij de archivering van zaken bezwaren/beroepen tegen die zijn ingetrokken of niet-ontvankelijk verklaard, maar waarbij wel een proceskostenvergoeding is toegekend, of in het geval van een beroep, is toegewezen. Ik twijfel bij dergelijke gevallen welk selectielijstnummer toe te kennen, die van de beslissing op het bezwaar/beroep (13.2/13.1.4) of die betrekking heeft op de financiële afhandeling (13.1.1) omdat er toch sprake is van een financiële afwikkeling die overigens ook nog eens best fors uit kan vallen. Wat is uw advies bij dergelijke gevallen?

Antwoord: 

Een niet-ontvankelijk geschil met financiële consequenties lijkt mij niet voor te komen, dus daarvoor geldt 13.1.4 V 1 jaar.

Een ingetrokken geschil met financiële consequenties valt in onze ogen onder 13.1.1, V 7 jaar na afhandeling.

13.2 geldt alleen voor beroep- of bezwaarzaken die verkeerd zijn aangemaakt (of bijvoorbeeld verkeerd zijn geadresseerd en dus niet oorspronkelijk voor de organisatie was bestemd).

Wij vertrouwen erop dat u een helder antwoord heeft gekregen op uw vraag. Als u verdere vragen heeft vernemen wij dat graag.

 

Terug naar overzicht