Controle over informatie krijgen en houden is steeds belangrijker. Zeker door de komst van normenkaders die eisen stellen aan de informatiehuishouding. Binnen dit thema reiken we de kennis en inzichten aan die nodig zijn om de cockpit in te richten.

Het besturen van een organisatie wordt vaak vergeleken met het besturen van een Jumbo Jet. Om de organisatie op koers te houden en deze veilig naar de beoogde bestemming te brengen heeft de bestuurder een cockpit nodig met actuele informatie over de staat van de organisatie en de omgeving waarin deze beweegt.

Informatie is een waardefactor, even essentieel als personeel, financiën en de andere hulpmiddelen die een organisatie gebruikt om haar doelstellingen te bereiken. Normenkaders die als silo’s zijn opgesteld vanuit een bepaald expertise maar die raakvlakken en overlap hebben met andere normenkaders. Hoe richt je een cockpit in waarin je het complete overzicht krijgt en houdt? Dat je naar de juiste metertjes kijkt, die de juiste waardes aangeven, die je op waarde kunt schatten zodat je weet wanneer je moet ingrijpen en hoe wanneer dit nodig is.

Bekijk hieronder het opleidingsaanbod van het thema: