Zaaktype compliment of tip

Beste Zaalberg,

Burgers kunnen via de website van mijn gemeente een compliment of tip achterlaten. Hiervoor heb ik een nieuw lokaal werkproces aangemaakt. Maar het kiezen van een juiste bewaartermijn is een uitdaging. Ik neig om te kiezen voor 19.1. Of moet ik toch kijken naar betwisten of geschillen behandelen?

Antwoord: 

Deze vragen kunt u het beste stellen bij de helpdesk van het Model-DSP.

Voor het bepalen van de bewaartermijn moet u kijken naar het proces dat de gemeente uitvoert naar aanleiding van het compliment of tip.

Een compliment of tip is natuurlijk geen geschil (proces 13) en de gemeente betwist niets (proces 26). De gemeente doet waarschijnlijk niet veel met het compliment (dat natuurlijk altijd fijn is om te krijgen). U zou dus inderdaad kunnen verwijzen naar proces 19.

Het compliment kan echter ook gebruikt worden om bijvoorbeeld beleid te evalueren, dan moet u verwijzen naar proces 4. Dat is dan afhankelijk van aard van het compliment en de inhoud daarvan.

Een tip zou u ook kunnen zien als een verzoek om iets te doen. Dat zou dan het beste passen onder proces 6.

Het is dus lastig om een juiste bewaartermijn te bepalen. U zou de complimenten en tips ook kunnen zien als iets bijzonders en deze permanent bewaren onder de uitzonderingencategorie of onder resultaat 6.1.9.

 

Terug naar overzicht