VHIC en Recourse bouwen samen aan informatieveiligheid

Op donderdag 12 januari tekenden Pieter Zandee, directeur van Recourse BV en Tineke van Heijst, directeur van VHIC, de samenwerkingsovereenkomst waarmee VHIC partner is geworden in de verkoop en ontwikkeling van de informatieveiligheidproducten van Recourse. Een mooie en zeer gewilde toevoeging aan het advies- en productenportfolio van VHIC. 

‘Concreet aan de slag gaan met het thema informatieveiligheid stond al langere tijd hoog op ons verlanglijstje van diensten die we wilden toevoegen aan het portfolio van VHIC’, aldus Tineke van Heijst. “Bij veel van onze klanten zie je dat informatiemanagers zich steeds nadrukkelijker bezig houden met onderwerpen als informatieveiligheid en privacy. Als je alleen al kijkt hoe vaak informatieveiligheid (datalekken, cybercrime, privacy issues) in het nieuws is, zie je hoe groot het belang is om dit in onze dienstverlening verhoogde aandacht te geven.” Tineke was dan ook direct enthousiast toen in het najaar van 2016 de eerste verkennende gesprekken voor een samenwerking tussen VHIC en Recourse werden gevoerd. Temeer omdat Recourse een totaalpakket op het gebied van informatieveiligheid aanbiedt.

Visie Recourse

“De visie van Recourse is dat goede informatieveiligheid alleen te borgen is als aandacht wordt besteed aan mens, organisatie en techniek”, aldus Pieter Zandee. “Dat is precies ook waar de kracht van Recourse ligt. De mens staat centraal op het gebied van iBewustzijn. Recourse levert hiertoe een bewustwordingsmanagementsysteem (BMS) waarbij de nadruk ligt op kennis, houding en gedrag van alle medewerkers in een organisatie. Op basis van de rapportages kun je direct zien waar de zwakke plekken zitten in de organisatie en kun je actie ondernemen. Bovendien kun je als verantwoordelijke voor informatiebeveiliging met de rapportages intern en extern voldoen aan rapportageverplichting en opzet, werking en bestaan van iBewustzijn aantonen. Met het Recourse Information Security Management Systeem (ISMS) kan de compliance van een organisatie aan de verschillende normenkaders zoals de Baseline Informatiebeveiliging in kaart worden gebracht. Tot slot staat de techniek centraal binnen SentinelOne een vorm van endpoint protection die 100% bescherming biedt tegen malware en ransomware (een snel groeiende vorm van cybercrime waarbij bestanden worden gegijzeld en er een losgeld worden geëist).” VHIC zal als volwaardig partner van Recourse deze producten ook aan haar klanten gaan aanbieden en daarmee haar diensten op het gebied van informatievoorziening uitbreiden met informatieveiligheid. Bovendien gaat VHIC meewerken aan de uitbreiding en ontwikkeling van de leerstof en actuele content in de diverse producten.

Workshops informatieveiligheid

VHIC en Recourse organiseren regelmatig workshops over informatieveiligheid. Klik hier voor de actuele informatie over onze cursussen en workshops.


Over Recourse

Recourse is een Nederlands bedrijf met een breed scala aan producten en diensten op het gebied van informatieveiligheid en privacybescherming aan bedrijven, organisaties en overheden in Nederland, België en Zwitserland. Recourse levert niet alleen innovatieve producten, maar helpt ook om deze producten op een effectieve en vernieuwende manier te gebruiken. Daarom is er veel aandacht voor draagvlak, activering en het meekrijgen van mensen in verandering. En aan rapportages en monitoring, op basis waarvan actie kan worden ondernomen. Jaarlijks doet Recourse mee als partner aan de Nederlandse Alert Online Campagne. Daarnaast is Recourse partner van het expertisecentrum voor informatiebeveiliging en privacy (CIP).

Terug naar overzicht