Testimonial van Lisa

“Warm en vriendelijk. Zo was mijn sollicitatiegesprek. Waar andere werkgevers gefocust waren op mijn cv, was er bij VHIC vooral interesse in mij als persoon. Ik voelde me meteen welkom en comfortabel.

Toen ik in 2020 werd aangenomen als Trainee/junior Adviseur Informatiemanagement, kwam ik uit een onzekere periode. Ik had mijn studie Geschiedenis afgesloten met mijn verdediging, dit uitgebreid gevierd en vervolgens… ging Nederland in lockdown.

Dat zette me stil en aan het denken. Met dit diploma op zak verwacht eigenlijk iedereen dat je docent wordt. Je bestudeert het verleden om het heden beter te begrijpen en die samenhang begrijpelijk te maken voor anderen. Tijdens de lockdown ontdekte ik de overlap met Informatiemanagement: het zo goed mogelijk beheren van de huidige informatie voor toekomstige generaties.

Dat doen we bij VHIC op verschillende manieren. We leveren maatwerk aan voornamelijk overheidsinstanties en starten een project bijvoorbeeld met het inventariseren van werkprocessen, zoals de verwerking en opslag van informatie. Daarna zetten we twee vragen centraal: hoe kunnen de werknemers makkelijker hun werk doen? En hoe verbeteren we de dienstverlening voor de burgers?

Dat kan bijvoorbeeld door het ontwerpen van online formulieren voor het aanvragen van energietoeslag, een nieuw paspoort of een vergunning. Bij papieren formulieren kunnen velden leeggelaten worden of foutief ingevuld, maar een online formulier kun je zo inrichten dat bepaalde informatie ingevoerd móet worden. Tijdwinst aan beide kanten dus: inwoners hoeven niet meer fysiek naar het gemeentehuis en medewerkers moeten niet meer achter ontbrekende informatie aan.

Het werk is ontzettend veelzijdig, omdat het zich bevindt op het snijvlak van informatie, IT en bedrijfsvoering. Niet alle medewerkers in een organisatie houden namelijk van veranderingen. Daar moet je begrip voor hebben, uitleg geven en vragen beantwoorden. Het is in dit vak vooral belangrijk dat je mensen graag vooruit helpt. Je leert veel door het meedraaien met projecten en door de interne opleiding Leergang Adviseur Recordmanagement. Die heb ik zelf inmiddels afgerond, in november start ik met het vervolg: de Leergang Strategisch Informatie- en Recordmanager. Leuk om zo generalistisch opgeleid te worden en ook te kunnen kiezen voor specifieke cursussen als het schrijven van een projectplan, Scrum of Javascript. En door met verschillende projecten mee te draaien, gekoppeld aan een Senior Adviseur, krijg je snel een goede basis binnen VHIC. Er is altijd iemand te bereiken als je ergens tegenaan loopt en de sfeer in het team is open, gezellig en down to earth. Daar hou ik van.”

 

Naam: Lisa van der Torre

Leeftijd: 27 jaar

Functie: Adviseur Informatiemanagement

In dienst sinds: september 2020

Terug naar overzicht