Masterclass rondom de AVG schudt Zeeuws bedrijfsleven wakker

Is jouw organisatie al AVG-proof? Je hoort het deze maanden veel voorbij komen. Dat komt omdat er met ingang van mei 2018 een nieuwe wetgeving rondom privacy van kracht wordt (de verordening is er al van 2016, maar wordt na een voorbereidngsperiode van twee jaar pas nu effectief) in Europa. Hiermee gaat er een hoop veranderen voor alle organisaties. Moet u zich ook druk maken over de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)? Het antwoord is een duidelijk ja! De nieuwe wet is namelijk voor iedere organisatie, groot of klein, van toepassing. Verwerking van persoonsgegevens van klanten, dat doen we allemaal!

Zeeland Business organiseerde daarom samen met VHIC en In-Practiz op 24 januari een masterclass over de AVG. Al vrij snel werd duidelijk dat de deelnemers een beetje schrokken van alles wat zij op hun bordje krijgen en dus nog moeten gaan doen voor mei. Gelukkig boden Tineke van Heijst en Brigitte Hendrikse-Troost handvatten waarmee de cursisten nu zelf aan de slag kunnen. De cursisten beoordeelden de masterclass uiteindelijk met een 8,2, deze werd als prettig & praktisch ervaren.

Een aantal reacties: ‘Het was voor mij compleet nieuw’, ‘Er is voldoende informatie gegeven om nu zelf alles in praktijk te gaan brengen’ & ‘Een goede uitleg en ik heb een duidelijker beeld gekregen van alles wat gaat wijzigen’.

Masterclass gemist? Geen probleem, want we organiseren hem nog een keer op donderdag 29 maart in Goes. Je kunt je hier aanmelden en meer informatie vinden.

Terug naar overzicht