Naamgeving bestanden

Beste Zaalberg,

Wij zijn op dit moment bezig met het opstellen van interne richtlijnen voor de naamgeving van bestanden. Het valt ons op dat VHIC aanbeveelt om gebruik te maken van een underscore in plaats van een spatie. De reden daarvan heb ik geprobeerd te achterhalen, maar via internet vind ik daar niet echt uitsluitsel over. Ik lees verschillende dingen.

Antwoord:

Hierbij de richtlijnen van de National Archives van de VS over het gebruik van underscores. Waarom zou je die gebruiken? Wel, omdat als je dat niet doet en je gebruikt spaties, die spaties bij sommige systemen worden opgevuld met 20% als tussenvulling. Ook geeft het problemen met het overnemen van een map- of documentnaam bij het aanklikken: zou je spaties gebruiken, dan loop je de kans dat niet de hele naam als link wordt meegenomen. Lees dit document maar eens, dat geeft meer tips. https://records-express.blogs.archives.gov/2017/08/22/best-practices-for-file-naming/

Verder is er het voorschrift van eDAVID over map- en documentnamen: http://www.edavid.be/davidproject/teksten/Richtlijn3.pdf .

Terug naar overzicht