Digitaal paswoord

Herken je dit? Je hebt goed geïmplementeerde bedrijfsapplicaties waar veel geld aan is besteed. Toch lijken ze niet goed gebruikt te worden. Medewerkers vragen constant om extra training of gebruiken de systemen gewoon niet. Niet alleen duurt het langer om documenten te vinden, maar het leidt ook tot frustratie. De kennis over de systemen en de organisatieafspraken rond documentbeheer ontbreekt vaak. Hierdoor blijft het organisatiegeheugen onvolledig. Wanneer medewerkers vertrekken, verdwijnt er veel kennis met hen. Probeer dan maar eens te achterhalen hoe bepaalde beslissingen zijn genomen. Met het digitaal paspoort van VHIC is deze situatie verleden tijd. 

Op reis in de digitale wereld

Het Digitaal Paspoort van VHIC is een trainingspakket dat je helpt tijdens je reis door de digitale wereld van de organisatie. In een korte klassikale training krijg je inzicht in het belang van documentbeheer en de afspraken binnen de organisatie. Daarna volgt een e-learningtraject, waarbij je op je eigen tempo vertrouwd raakt met de belangrijkste informatiesystemen binnen de organisatie. Het traject eindigt met een examen bestaande uit verschillende onderdelen. Voor elk succesvol onderdeel krijg je een ‘visa-stempel’ in je paspoort. Met een compleet paspoort met alle stempels kunnen medewerkers aantonen dat ze klaar zijn om de digitale wereld te verkennen. Een speciale groep documentbeheerders wordt zelfs opgeleid als reisleiders. Zij kunnen medewerkers op de werkvloer ondersteunen en adviseren wanneer dat nodig is.

Wil je je medewerkers wegwijs maken in de digitale wereld binnen de eigen organisatie? Dan kan het trainingspakket Digitaal Paspoort hierbij helpen. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.