VHIC in de media – januari 2023

De afgelopen periode verschenen twee artikelen in de vakbladen geschreven door medewerkers van VHIC. Eén geschreven door Ad van Heijst en één door Jack Karelse, docent bij de VHIC Faculty beide verschenen in de januari editie van Od.

Jack waarschuwt in het artikel ‘Samen maken we de informatiehuishouding op orde – Meer dan lijstjes afvinken’ voor het simpelweg afwerken van lijstjes zonder de bredere context en het hogere doel achter de lijstjes in het oog te houden. Voorkom interventies bedacht vanachter een bureau die het gedrag van collega’s gaan sturen zonder dat ze weten wat de bedoeling is. Alleen dan kunnen we komen tot informatiehuishouding waar iedereen achterstaat, die iedereen begrijpt en waar iedereen zich bewust naar gedraagt.

Het volledige artikel vindt u hier:  Praktijk – Lijstjes afvinken – PD Od 25-2023 (od-online.nl)

Ad van Heijst schreef een artikel over onze dataconsumptie.  Wist u dat deze al drie keer meer energie vraagt dan er wordt geproduceerd door alle zonnepanelen in de wereld samen? Tijd voor actie! In het artikel staan tips hoe u binnen uw organisatie aan de slag gaat om overbodige informatie te verwijderen en uw digitale voetafdruk te verkleinen. Het volledige artikel vindt u hier:  Praktijk – Ontspullen – PD Od 25-2023 (od-online.nl) 

Terug naar overzicht