Wil je je kennis en ervaring inzetten bij VHIC en groeien in je functie? Dan willen we graag kennis met je maken om te praten over een gezamenlijke toekomst. Je komt terecht in een werkomgeving waarin het borrelt van creativiteit en ideeën. Waarin we serieus bezig zijn met praktische klantvragen die om oplossingen vragen die beter, sneller en goedkoper werken. Het enthousiasme van onze klanten is onze motivatie om steeds nét iets verder te gaan in onze dienstverlening.

Ben je op zoek naar een (nieuwe) uitdaging? Bekijk dan onze onderstaande vacatures en solliciteer direct.

Zit je baan er op dit moment niet bij, maar wil je wel graag onderdeel worden van VHIC? Solliciteer dan via een open sollicitatie.

Vacatures

Zoeken naar de optimale positionering van het merk VHIC. Meedenken in het ontwerp en de ontwikkeling van een nieuw logo. Lancering van een vernieuwde website. Omzetten en uitrollen van alle huisstijlitems naar de nieuwe huisstijl. Allemaal zaken die Chantal, onze marketing en communicatiemedewerker, de afgelopen periode op haar CV heeft kunnen zetten. Nu komt haar positie vrij. Een functie waarin je veel vrijheid krijgt, jezelf verder kunt ontwikkelen en voort kunt bouwen op de basis die we de afgelopen periode hebben gelegd.

Wat ga je doen?
VHIC is een ambitieuze organisatie. Onze slogan is niet voor niets ‘bron van vernieuwing’. We zijn steeds op zoek naar nieuwe en verbeterde dienstverlening, producten en opleidingen met de informatiehuishouding van onze klanten als uitgangpunt. Daarbij speelt de klantbeleving een essentiële rol. Centraal in onze communicatie staan onze klanten, we besteden veel aandacht aan het verzamelen en verwerken van klantverhalen (d.m.v. interviews). Tel daarbij op dat we volgend jaar 20 jaar bestaan én dat we op basis van een recent uitgevoerd onderzoek een strategisch marketing- en communicatieplan ontwikkelen voor ons opleidingsinstituut en je hebt de ingrediënten voor een functie waarin je je geen dag zult vervelen.
Een greep uit de werkzaamheden:

 • Onderhouden, optimaliseren en doorontwikkeling van onze communicatiekanalen
 • Productie en redactie (digitale) mailingen/nieuwsbrieven
 • Planning en coördinatie advertenties
 • Begeleiding marktonderzoek en doorvertalen van de conclusies naar communicatieacties
 • Schrijven van content voor diverse communicatiemiddelen en het vormgeven daarvan
 • Organiseren van klantevents
 • Coördinatie en uitvoering van onze uitingen via social media
 • De online vindbaarheid van VHIC vergroten (bijhouden informatie op partnersites, uitvoeren van de SEO strategie).

Wie zijn wij?
Wij zijn VHIC. Een organisatie met jarenlange ervaring in het informatiebeheer. Dit doen we vanuit drie pijlers: het adviesbureau VHIC, het opleidingsinstituut de VHIC Faculty en de VHIC Uitgeverij. VHIC adviseert, begeleidt en traint organisaties in het duurzaam organiseren en inrichten van hun informatiestromen zodat er een meetbare verbetering optreedt. Wij zorgen ervoor dat processen, (IT) systemen en informatiebestanden op elkaar zijn afgestemd. Zo presteert de organisatie beter, sneller en met minder kosten. Dit doen we met 48 enthousiaste collega’s die verspreid over het land bij verschillende opdrachtgevers aan het werk zijn. Als marketing en communicatiemedewerker werk je nauw samen met de algemeen directeur. Je komt te werken op ons kantoor in Rijswijk waar ook ons officemanagement gevestigd is.

Jouw talenten?
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een collega die enthousiast is en prettig in de omgang. Die de strategische lijnen in de gaten kan houden, maar deze ook op uitvoerend niveau vorm kan geven en daarbij oog houdt voor de details. Een collega die creatieve ideeën heeft maar die er ook tegen kan dat niet ieder proefballonnetje door gaat. Een persoon die leuk is om mee samen te werken maar die ook op zichzelf goed zijn of haar taken kan uitvoeren en daarin prioriteiten kan stellen.

Daarnaast breng je de volgende kennis en ervaring mee:

 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding op het gebied van marketing en communicatie;
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van marketing en communicatie;
 • Je bent sterk op het gebied van strategische marketing en communicatie en de vertaling naar de uitvoer van deze acties;
 • Je hebt kennis en ervaring met diverse marketingkanalen, alsmede met de inzet van SEO;
 • Je hebt relevante werkervaring in de dienstverlenende sector en/of bij een commercieel opleidingsinstituut;
 • Je bent zorgvuldig, professioneel en klantgericht;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

En wat bieden wij jou?
Een écht uitdagende, veelzijdige en zelfstandige baan op ons kantoor aan de Polakweg (Plaspoelpolder) in Rijswijk. Je werkt in een klein en enthousiast team met een prettige informele werksfeer. De functie is in eerste instantie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en ligt op maximaal € 3354,- op basis van een 40-urige werkweek.

Wil jij onze marketing en communicatiemedewerker worden?
Laat ons dan weten waarom jij de beste kandidaat bent voor deze functie en waarom jij graag bij ons wilt komen werken. Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief en cv per email t.a.v. Tineke van Heijst.

* Een assessment in de vorm een i-Matchtest maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Sluitingsdatum van deze vacature is zondag 2 september 2018.

 

VHIC heeft de kennis in huis om deze informatiestromen in goede banen te leiden. Onze adviseurs hebben kennis van bedrijfsprocessen, relevante wet- en regelgeving, informatiebeheer en de IT systemen die de bedrijfsprocessen faciliteren. Ze adviseren en begeleiden organisaties projectmatig bij de planvorming en de praktische implementatie van complexe veranderingen in organisaties.

Wil jij je kennis en ervaring inzetten bij VHIC?
Dan willen we graag kennis met je maken om te praten over een gezamenlijke toekomst. Je komt terecht in een werkomgeving waarin het borrelt van creativiteit en ideeën. Waarin we serieus bezig zijn met praktische klantvragen die om oplossingen vragen die beter, sneller en goedkoper werken. Wat we adviseren, kunnen we ook leren en toepassen: denken, leren en doen. Dit vertaalt zich in onderzoek en advies over informatiebeheer, het uitvoeren van audits, opleidings- en trainingsactiviteiten en uitvoerend werk voor en bij onze klanten verspreidt over heel Nederland.

Het enthousiasme van onze klanten is onze motivatie om steeds nét iets verder te gaan in onze dienstverlening.

Wat zoeken wij?
VHIC zoekt een adviseur die beschikt over onderstaande kwaliteiten en vaardigheden:

 • afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van organisatie, informatie en bestuur (bijv. Informatiemanagement, bestuurskunde of ICT);
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring, binnen het vakgebied/projectmanagement;
 • gegronde kennis van wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeheer en werkprocessen;
 • initiatiefrijk en communicatief sterk op verschillende niveaus (operationeel, tactisch en strategisch);
 • analytisch en gestructureerd, met oog voor detail;
 • commerciële instelling;
 • klant- en resultaatgericht;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

En wat bieden wij jou?
Een uitdagende, veelzijdige en zelfstandige baan als adviseur binnen VHIC met goede opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden, uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. onkostenvergoeding, pensioenregeling en reiskostenvergoeding) met leuke collega’s in een informele werksfeer. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Herken jij jezelf in het gevraagde profiel dan zou je prima bij ons passen en willen we graag kennis met je maken! Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief en cv t.a.v. Kees ter Poorten.

* Een assessment in de vorm een i-Matchtest maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wat ga je doen?
Je komt terecht in een werkomgeving waarin het borrelt van creativiteit en ideeën. Waarin we serieus bezig zijn met praktische klantvragen die om oplossingen vragen die beter, sneller en goedkoper werken. Je maakt kennis met diverse tools en technieken om succes te boeken in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen het dynamische vakgebied Informatiemanagement. Je draait mee in projecten bij gemeenten, provincies, waterschappen en woningcorporaties in heel Nederland. Je leert vergaderen, stukken schrijven, belangen analyseren, applicaties gebruiken en beheren. Kortom je wordt echt onderdeel van het VHIC kennisnetwerk waarin we verschillende specialismen verenigen

Gedurende het traineetraject van een jaar combineer je het opdoen van werkervaring met het volgen van de Leergang Adviseur Recordmanagement (LARM) waarbij je de opleiding volgt met professionals uit het vakgebied.

VHIC
VHIC is het adviesbureau binnen het vakgebied Informatiemanagement. We zijn een (h)echt familiebedrijf met een betrokken en stabiele cultuur waar veel kennis aanwezig is. Wat we adviseren, kunnen we ook leren en toepassen: denken, leren en doen. Er wordt bij ons hard gewerkt maar er is ook tijd voor brainstormsessies met collega’s en om ervaringen uit te wisselen tijdens de gezamenlijke lunch of borrel. Met een relatief klein team proberen wij onszelf en onze producten en diensten continue te verbeteren. Het enthousiasme van onze klanten is onze motivatie om steeds nét iets verder te gaan in onze dienstverlening.

Wat zoeken wij?
Het Traineeship Informatiemanagement is een startersfunctie, voor HBO of WO afgestudeerden, bij voorkeur op het gebied van Informatiemanagement of ICT. Daarnaast kunnen ook andere opleidingen passend zijn, zoals Geschiedenis, Taal & Cultuur of Bestuurskunde.

Je beschikt over de volgende kwaliteiten en vaardigheden:

 • Aantoonbare interesse in het vakgebied Informatiemanagement;
 • Affiniteit met ICT; nieuwe technologieën en organisatieveranderingen;
 • Analytisch ingesteld, gestructureerd en accuraat;
 • Initiatiefrijk en zelfstandig kunnen werken;
 • Communicatief vaardig en een klantgerichte houding;
 • Flexibel en bereid te reizen door heel Nederland.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagend en veelzijdig traineeship waarin je de kans krijgt om je zelf te ontplooien als ware informatieprofessional met veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. We bieden jou goede opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden, een marktconform salaris met snelle doorgroeimogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. onkostenvergoeding, pensioenregeling en reiskostenvergoeding). En “last but not least” een dynamische werkomgeving met enthousiaste en betrokken collega’s in een informele werksfeer.

Interesse?
Ben je enthousiast geworden en zie je een traineeship wel zitten? Ben je flexibel en vind je het leuk om meer te zien van Nederland dan willen we graag kennis met je maken om te praten over een gezamenlijke toekomst. Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief en cv t.a.v. Kees ter Poorten.

Past de functie niet bij jou maar ken je iemand die aan de omschrijving voldoet? Stuur de vacature dan gerust door!

* Een assessment in de vorm een i-Matchtest maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer weten over VHIC?

VHIC telt zo’n vijftig specialisten. Veelzijdige experts, verbonden door de missie om informatie in goede banen te helpen leiden. Niet zoals het gisteren kon of vandaag moet, maar zoals het morgen nodig zal zijn.

Over VHIC

Een organisatie waar ik dagelijks geprikkeld en geïnspireerd word

Suze van Dijk, Adviseur bij VHIC