Wil je je kennis en ervaring inzetten bij VHIC en groeien in je functie? Dan willen we graag kennis met je maken om te praten over een gezamenlijke toekomst. In onze creatieve omgeving zijn we serieus bezig met praktische oplossingen die beter, sneller en goedkoper werken. Het enthousiasme van onze klanten is onze motivatie om steeds nét iets verder te gaan in onze dienstverlening.

Ben je op zoek naar een (nieuwe) uitdaging? Bel ons op 088 053 54 00 of laat hier je gegevens achter voor een kennismakingsgesprek.

Vacatures

Wil je jezelf stevig ontwikkelen als beginnend adviseur? Bij VHIC kijken we verder dan de inhoud, van zowel ons vakgebied als jouw CV. Als familiebedrijf staan we voor een warme en veilige werksfeer waarbij jouw ontwikkeling en welzijn voorop staan.

Gezamenlijk helpen we onze opdrachtgevers bij hun uitdagingen op het gebied van informatiemanagement. Vanuit onze eigen VHIC Faculty bieden we een intensief programma voor jonge professionals waarmee jij je binnen twee jaar tot adviseur ontwikkelt.

Stel je eens voor: je wordt onterecht beschuldigd van fraude en moet geld aan de overheid terugbetalen. Veel geld. Zoveel geld dat je daardoor flink in de schulden komt te zitten, je huis en baan kwijtraakt en je kinderen bij je worden weggehaald. Je komt in een doolhof van processen terecht, waar je tot op de dag van vandaag niet goed uit komt. Jouw vertrouwen in de overheid is onherroepelijk beschadigd.

Goed informatiemanagement is de basis van dit vertrouwen. Wat weet de overheid over ons? En wat wordt er vastgelegd? Welke processen en procedures liggen ten grondslag aan besluitvorming en hoe zorgen we dat in dezelfde situaties op dezelfde wijze wordt gehandeld? Bij VHIC zien we het als onze missie om middels informatiemanagement het vertrouwen tussen overheid en burger te verbeteren.

Als onze nieuwe trainee/ adviseur word je opgeleid om overheidsorganisaties te ondersteunen bij hun informatie gerelateerde vraagstukken. Wij helpen jou om deze rol op doordachte wijze in te vullen. In 2 jaar doe je veel ervaring op bij verschillende organisaties, met verschillende opdrachten en in verschillende rollen. In elk project houd je je bezig met informatiemanagement. Met ons intensief opleidingsprogramma verzeker jij jezelf van een robuuste basis als professional.

Wat ga je doen

Op basis van jouw talenten en interesses, beoordelen we samen welke opdracht het beste aansluit op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Gaandeweg ontwikkel je jezelf tot informatiespecialist of adviseur die de brug slaat tussen data, informatie en maatschappelijke vraagstukken. Opdrachten en werkzaamheden zijn breed en vragen veel van jouw professionele capaciteiten. Uiteraard ondersteunen we je hierbij! Geen opdracht is gelijk, geen dag hetzelfde.

Zo leggen we een sterke basis:

 • Je start met onze interne opleiding Leergang Adviseur Recordmanagement (LARM). Je volgt wekelijks een dag theorie en werkt de overige 4 dagen aan verschillende klantprojecten, waarbij je gekoppeld wordt aan een senior adviseur. Dit biedt jou de kans om alle aspecten van ons vakgebied goed te leren kennen;
 • Je loopt mee met projecten en ontmoet medewerkers van gemeenten, provincies, waterschappen en woningcorporaties;
 • Je leert vergaderen, stukken schrijven, belangen analyseren en applicaties  gebruiken en beheren;
 • Je wordt getraind op communicatievaardigheden, leiderschapsstijlen en stakeholdermanagement;
 • We laten je stap voor stap zelfstandig projecten leiden:
  • Je ontwikkelt en implementeert een systeem waardoor buitenlandse studenten hun zaken met de universiteit digitaal af kunnen handelen;
  • Je ontwerpt een online formulier waardoor verhuisberichten automatisch verwerkt worden;
  • Je begeleidt en traint medewerkers van een gemeente om te werken met een nieuw informatiesysteem waardoor efficiëntere dienstverlening naar de burger mogelijk wordt;
  • Je structureert en ontsluit informatie zodat een burger vanuit huis kan inzien welke structurele aanpassingen er aan zijn of haar huis zijn gedaan bij een verbouwing door een eerdere bewoner.

Over VHIC

Sinds 1999 en inmiddels met ruim vijftig professionals werken wij in het digitale informatielandschap van onze opdrachtgevers. We versimpelen werkprocessen en verbeteren de dienstverlening richting burgers. Door begeleiding, advies en training zorgen we samen voor een toekomstbestendig, veilig en overzichtelijk informatiebeheer van onze klanten.

Dit neem je mee

 • Een hbo- of wo-diploma.
 • Het vermogen om snel verbanden te leggen tussen systemen en problemen en hierbij te kijken vanuit het oogpunt van de gebruiker.
 • De drijfveer om mensen en organisaties echt vooruit te willen helpen.
 • Interesse in nieuwe technologieën en/of organisatieveranderingen.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

 Wij bieden jou

Een solide basis, met kennis, ervaring en een vakdiploma, die voor de rest van je professionele loopbaan waardevol is. Je krijgt de mogelijkheid kennis te maken met alle facetten van het vakgebied Informatiemanagement en binnen onze organisatie door te groeien naar functies als Senior Adviseur, Project Manager of Docent.

Daarnaast mag je rekenen op

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.550 – € 2.850 tijdens je traineeperiode, dat snel kan stijgen door meetbare resultaten en persoonlijke groei (pay per performance).
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband.
 • Een thuiswerkvergoeding en een budget om jouw thuiswerkplek comfortabel in te richten.
 • 24 vakantiedagen.
 • Het vakdiploma Leergang Adviseur Recordmanagement (LARM) en volop ontwikkelkansen door cursussen en trainingen te volgen binnen ons vakgebied.
 • Een flexibele mobiliteitsregeling met reiskostenvergoeding, een NS-Business Card met aanvullende faciliteiten als de OV-fiets en deelauto.
 • Internet-, telefoon- en een dagvergoeding (als je op locatie werkt).
 • Pensioenregeling en een tegemoetkoming in de premie van je zorgverzekering.

 We leren je graag kennen!

Direct solliciteren? Of heb je nog vragen over deze uitdagende baan? Neem dan contact op met Sandra Walchenbach. Je kunt haar bereiken via pz@vhic.nl.

Houd er rekening mee dat een assessment in de vorm van een i-Match test onderdeel uitmaakt van de sollicitatieprocedure.

Weten hoe het is om bij VHIC te starten? Bekijk hier de testimonial van Lisa.

VHIC heeft de kennis in huis om deze informatiestromen in goede banen te leiden. Onze adviseurs hebben kennis van bedrijfsprocessen, relevante wet- en regelgeving, informatiebeheer en de IT systemen die de bedrijfsprocessen faciliteren. Ze adviseren en begeleiden organisaties projectmatig bij de planvorming en de praktische implementatie van complexe veranderingen in organisaties.

Wil jij je kennis en ervaring inzetten bij VHIC?
Dan willen we graag kennis met je maken om te praten over een gezamenlijke toekomst. Je komt terecht in een werkomgeving waarin het borrelt van creativiteit en ideeën. Waarin we serieus bezig zijn met praktische klantvragen die om oplossingen vragen die beter, sneller en goedkoper werken. Wat we adviseren, kunnen we ook leren en toepassen: denken, leren en doen. Dit vertaalt zich in onderzoek en advies over informatiebeheer, het uitvoeren van audits, opleidings- en trainingsactiviteiten en uitvoerend werk voor en bij onze klanten verspreidt over heel Nederland.

Het enthousiasme van onze klanten is onze motivatie om steeds nét iets verder te gaan in onze dienstverlening.

Wat zoeken wij?
VHIC zoekt een adviseur die beschikt over onderstaande kwaliteiten en vaardigheden:

 • afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van organisatie, informatie en bestuur (bijv. Informatiemanagement, bestuurskunde of ICT);
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring, binnen het vakgebied/projectmanagement;
 • gegronde kennis van wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeheer en werkprocessen;
 • initiatiefrijk en communicatief sterk op verschillende niveaus (operationeel, tactisch en strategisch);
 • analytisch en gestructureerd, met oog voor detail;
 • commerciële instelling;
 • klant- en resultaatgericht;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

En wat bieden wij jou?
Een uitdagende, veelzijdige en zelfstandige baan als adviseur binnen VHIC met goede opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden. Het salaris hangt af van je ervaring en ligt tussen de 3000 – 5500 euro voor 40 uur. Daarnaast bieden we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. onkostenvergoeding, thuiswerkvergoeding, pensioenregeling en reiskostenvergoeding of leasebudget).

En waarschijnlijk nog het belangrijkste een dynamische werkomgeving met enthousiaste en betrokken collega’s. Benieuwd hoe het is om te werken voor VHIC? We vertellen je er graag meer over tijdens een kennismakingsgesprek!

* Een assessment in de vorm een i-Matchtest maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Senior Informatie/archiefspecialist

De ontwikkelingen binnen het vakgebied informatiemanagement gaan snel. Informatie delen, bewerken, bewaren en ontsluiten verloopt steeds vaker met behulp van digitale toepassingen en applicaties. Dit heeft grote gevolgen voor het beheren en het toegankelijk maken van informatiestromen. Tegelijkertijd moeten ook de dagelijkse werkzaamheden binnen het informatiebeheer doorgaan en kampen veel organisaties nog met grote archiefachterstanden.

VHIC heeft de kennis in huis om informatiestromen in goede banen te leiden en organisaties te helpen grip te krijgen op hun informatiehuishouding. Dit doen we vanuit verschillende expertises. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een ervaren informatie/archiefspecialist.

Hou je van variatie?

Dan bieden wij je veel uitdaging. De werkzaamheden van een senior informatie/ archiefspecialist bij VHIC kunnen heel divers zijn. Wij werken in opdracht van verschillende (met name overheids-)organisaties binnen heel Nederland. In de rol van informatie/archiefspecialist heb je dus de mogelijkheid om in veel verschillende ‘keukens’ mee te kijken en mee te ‘koken’. Zo doe je in korte tijd veel ervaring en kennis op van hoe organisaties werken en wat in de praktijk wel en niet goed werkt. Die kennis en ervaring kun je weer inzetten bij een volgende opdracht, waardoor je je constant ontwikkelt als professional.

Naast variatie in werkomgeving bieden we ook variatie in werkzaamheden.  Onze informatie/archiefspecialisten worden doorgaans ingezet als senior selecteur of projectleider binnen archiefbewerkingstrajecten waar je je bezighoudt met het inventariseren, schonen en saneren van archieven. Dit kan gaan om historische archieven of meer recente archiefbestanden. Ook worden onze informatiespecialisten ingezet als tijdelijke ondersteuning op een afdeling informatiebeheer. Daar werken ze vaak als allrounder – enerzijds om de dagelijkse werkzaamheden binnen de afdeling te ondersteunen, anderzijds om te helpen kennis en vaardigheden binnen de organisatie te borgen of de afdeling naar een hoger niveau te tillen. Hierbij is kennis van zaakgericht werken en registreren met  de gangbare zaaksystemen die op de markt zijn een absolute pré.

Wil jij je kennis en ervaring inzetten bij VHIC?

Dan willen we graag kennis met je maken om te praten over een gezamenlijke toekomst. Je komt terecht in een werkomgeving waarin het borrelt van creativiteit en ideeën. Waarin we serieus bezig zijn met praktische klantvragen die om oplossingen vragen die beter, sneller en goedkoper werken. Wat we adviseren, kunnen we ook leren en toepassen: denken, leren en doen. Dit vertaalt zich in onderzoek en advies over informatiebeheer, het uitvoeren van audits, opleidings- en trainingsactiviteiten en uitvoerend werk voor en bij onze klanten verspreid over heel Nederland.

Wat zoeken wij?

VHIC zoekt een senior informatie/archiefspecialist die beschikt over onderstaande kwaliteiten en vaardigheden:

 • een afgeronde vakgerichte opleiding (bijvoorbeeld SODII, VVA, LARM/LRM etc);
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen het informatie- en archiefbeheer bij voorkeur binnen een (semi) overheidsinstelling;
 • gegronde kennis van wet- en regelgeving op het gebied van informatie/archiefbeheer;
 • heldere manier van communiceren;
 • commerciële instelling;
 • klant- en resultaatgericht;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat bieden jou?

 • een uitdagende, veelzijdige en zelfstandige baan als senior informatie/ archiefspecialist binnen VHIC met goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. onkostenvergoeding, thuiswerkvergoeding, pensioenregeling en reiskostenvergoeding of leasebudget) met leuke collega’s in een informele werksfeer;
 • een salaris (afhankelijk van opleiding en werkervaring) tussen de 2500 – 3800 euro (op basis van 40 uur).

Benieuwd hoe het is om te werken voor VHIC? We vertellen je er graag meer over tijdens een kennismakingsgesprek!

* Een assessment in de vorm een i-Matchtest maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

De VHIC Faculty is een klein opleidingsinstituut met een enthousiast docententeam dat er veel plezier en voldoening uit haalt om onze cursisten mee op reis te nemen in ons vakgebied. Dit doen we in kortlopende cursussen waarin de focus vaak ligt op het overbrengen van kennis en vaardigheden op een specifiek thema of in onze vakopleidingen – de zogenaamde leergangen die we op operationeel, tactisch en strategisch niveau aanbieden. Daarnaast is de VHIC Faculty een veelgevraagde maatwerkopleider.

Voor ons docententeam zijn wij op zoek naar

DOCENTEN

die het leuk vinden hun kennis en ervaring binnen het vakgebied informatiemanagement te delen met anderen.

De docent als reisleider

Als docent ken je je vakgebied en vind je het leuk om anderen hierover te vertellen en te stimuleren om zelf nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Je kunt anderen inspireren en door je enthousiasme zet je anderen aan tot actie. Ook ben je zelf nieuwsgierig: naar de verhalen en ervaringen van anderen en naar de nieuwe ontwikkelingen en hoe deze vertaald kunnen worden naar de dagelijkse praktijk. Een mooi bijkomend voordeel als docent is dat je door de ervaringen van je cursisten zelf minstens zoveel leert als zij!

Wat bieden wij jou?

Een leuke functie in een inspirerende omgeving. Als docent word je door je cursisten aan het denken gezet, uitgedaagd en gemotiveerd als schakel in een fascinerend netwerk. Doordat we een klein opleidingsinstituut zijn, kennen we korte lijnen en zijn we benaderbaar. Voor onze cursisten maar zeker ook voor onze docenten.

Als docententeam komen we twee keer per jaar bij elkaar om onze ervaringen uit te wisselen. Ook kennen deze docentenbijeenkomsten altijd een trainingselement zodat je ook zelf nieuwe kennis en ervaring opdoet. Daarnaast is er veel contact met elkaar en onze cursisten via onze leeromgeving de Faculty Campus waar we actief ervaringen en kennis uitwisselen.

Ervaring met lesgeven is niet noodzakelijk. Belangrijker is je enthousiasme en dat je als docent midden in de praktijk staat. Hierdoor kun je jezelf gemakkelijk verplaatsen in de cursist en help je hen verder met praktische tips en pragmatische oplossingen.

Docenten bij de VHIC Faculty werken op freelance basis en krijgen hiervoor een vergoeding per uur. Daarnaast worden reiskosten en eventuele bijkomende onkosten vergoed. Ook bieden we geregeld trainingen en workshops aan waar docenten kosteloos aan kunnen deelnemen.

Benieuwd hoe het is als docent bij de VHIC Faculty? We vertellen je er graag meer over tijdens een kennismakingsgesprek! 

Meer weten over VHIC?

VHIC telt zo’n vijftig specialisten. Veelzijdige experts, verbonden door de missie om informatie in goede banen te helpen leiden. Niet zoals het gisteren kon of vandaag moet, maar zoals het morgen nodig zal zijn.

Over VHIC

Ik geniet van de vrijheid en de flexibiliteit bij VHIC, daardoor leer ik veel en dat draagt bij aan mijn ontwikkeling.

Niek de Vries, Adviseur bij VHIC