Wil je je kennis en ervaring inzetten bij VHIC en groeien in je functie? Dan willen we graag kennis met je maken om te praten over een gezamenlijke toekomst. In onze creatieve omgeving zijn we serieus bezig met praktische oplossingen die beter, sneller en goedkoper werken. Het enthousiasme van onze klanten is onze motivatie om steeds nét iets verder te gaan in onze dienstverlening.

Ben je op zoek naar een (nieuwe) uitdaging? Bekijk dan onze onderstaande vacatures en solliciteer direct.

Zit je baan er op dit moment niet bij, maar wil je wel graag onderdeel worden van VHIC? Solliciteer dan via een open sollicitatie.

Vacatures

VHIC heeft de kennis in huis om deze informatiestromen in goede banen te leiden. Onze adviseurs hebben kennis van bedrijfsprocessen, relevante wet- en regelgeving, informatiebeheer en de IT systemen die de bedrijfsprocessen faciliteren. Ze adviseren en begeleiden organisaties projectmatig bij de planvorming en de praktische implementatie van complexe veranderingen in organisaties.

Wil jij je kennis en ervaring inzetten bij VHIC?
Dan willen we graag kennis met je maken om te praten over een gezamenlijke toekomst. Je komt terecht in een werkomgeving waarin het borrelt van creativiteit en ideeën. Waarin we serieus bezig zijn met praktische klantvragen die om oplossingen vragen die beter, sneller en goedkoper werken. Wat we adviseren, kunnen we ook leren en toepassen: denken, leren en doen. Dit vertaalt zich in onderzoek en advies over informatiebeheer, het uitvoeren van audits, opleidings- en trainingsactiviteiten en uitvoerend werk voor en bij onze klanten verspreidt over heel Nederland.

Het enthousiasme van onze klanten is onze motivatie om steeds nét iets verder te gaan in onze dienstverlening.

Wat zoeken wij?
VHIC zoekt een adviseur die beschikt over onderstaande kwaliteiten en vaardigheden:

 • afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van organisatie, informatie en bestuur (bijv. Informatiemanagement, bestuurskunde of ICT);
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring, binnen het vakgebied/projectmanagement;
 • gegronde kennis van wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeheer en werkprocessen;
 • initiatiefrijk en communicatief sterk op verschillende niveaus (operationeel, tactisch en strategisch);
 • analytisch en gestructureerd, met oog voor detail;
 • commerciële instelling;
 • klant- en resultaatgericht;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

En wat bieden wij jou?
Een uitdagende, veelzijdige en zelfstandige baan als adviseur binnen VHIC met goede opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden, uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. onkostenvergoeding, pensioenregeling en reiskostenvergoeding) met leuke collega’s in een informele werksfeer. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Herken jij jezelf in het gevraagde profiel dan zou je prima bij ons passen en willen we graag kennis met je maken! Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief en cv t.a.v. Kees ter Poorten.

* Een assessment in de vorm een i-Matchtest maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wat ga je doen?
Je komt terecht in een werkomgeving waarin het borrelt van creativiteit en ideeën. Waarin we serieus bezig zijn met praktische klantvragen die om oplossingen vragen die beter, sneller en goedkoper werken. Je maakt kennis met diverse tools en technieken om succes te boeken in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen het dynamische vakgebied Informatiemanagement. Je draait mee in projecten bij gemeenten, provincies, waterschappen en woningcorporaties in heel Nederland. Je leert vergaderen, stukken schrijven, belangen analyseren, applicaties gebruiken en beheren. Kortom je wordt echt onderdeel van het VHIC kennisnetwerk waarin we verschillende specialismen verenigen

Gedurende het traineetraject van een jaar combineer je het opdoen van werkervaring met het volgen van de Leergang Adviseur Recordmanagement (LARM) waarbij je de opleiding volgt met professionals uit het vakgebied.

VHIC
VHIC is het adviesbureau binnen het vakgebied Informatiemanagement. We zijn een (h)echt familiebedrijf met een betrokken en stabiele cultuur waar veel kennis aanwezig is. Wat we adviseren, kunnen we ook leren en toepassen: denken, leren en doen. Er wordt bij ons hard gewerkt maar er is ook tijd voor brainstormsessies met collega’s en om ervaringen uit te wisselen tijdens de gezamenlijke lunch of borrel. Met een relatief klein team proberen wij onszelf en onze producten en diensten continue te verbeteren. Het enthousiasme van onze klanten is onze motivatie om steeds nét iets verder te gaan in onze dienstverlening.

Wat zoeken wij?
Het Traineeship Informatiemanagement is een startersfunctie, voor HBO of WO afgestudeerden, bij voorkeur op het gebied van Informatiemanagement of ICT. Daarnaast kunnen ook andere opleidingen passend zijn, zoals Geschiedenis, Taal & Cultuur of Bestuurskunde.

Je beschikt over de volgende kwaliteiten en vaardigheden:

 • Aantoonbare interesse in het vakgebied Informatiemanagement;
 • Affiniteit met ICT; nieuwe technologieën en organisatieveranderingen;
 • Analytisch ingesteld, gestructureerd en accuraat;
 • Initiatiefrijk en zelfstandig kunnen werken;
 • Communicatief vaardig en een klantgerichte houding;
 • Flexibel en bereid te reizen door heel Nederland.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagend en veelzijdig traineeship waarin je de kans krijgt om je zelf te ontplooien als ware informatieprofessional met veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. We bieden jou goede opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden, een marktconform salaris met snelle doorgroeimogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. onkostenvergoeding, pensioenregeling en reiskostenvergoeding). En “last but not least” een dynamische werkomgeving met enthousiaste en betrokken collega’s in een informele werksfeer.

Interesse?
Ben je enthousiast geworden en zie je een traineeship wel zitten? Ben je flexibel en vind je het leuk om meer te zien van Nederland dan willen we graag kennis met je maken om te praten over een gezamenlijke toekomst. Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief en cv t.a.v. Kees ter Poorten.

Past de functie niet bij jou maar ken je iemand die aan de omschrijving voldoet? Stuur de vacature dan gerust door!

* Een assessment in de vorm een i-Matchtest maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Senior Informatie/archiefspecialist

De ontwikkelingen binnen het vakgebied informatiemanagement gaan snel. Informatie delen, bewerken, bewaren en ontsluiten verloopt steeds vaker met behulp van digitale toepassingen en applicaties. Dit heeft grote gevolgen voor het beheren en het toegankelijk maken van informatiestromen. Tegelijkertijd moeten ook de dagelijkse werkzaamheden binnen het informatiebeheer doorgaan en kampen veel organisaties nog met grote archiefachterstanden.

VHIC heeft de kennis in huis om informatiestromen in goede banen te leiden en organisaties te helpen grip te krijgen op hun informatiehuishouding. Dit doen we vanuit verschillende expertises. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een ervaren informatie/archiefspecialist.

Hou je van variatie?

Dan bieden wij je veel uitdaging. De werkzaamheden van een senior informatie/ archiefspecialist bij VHIC kunnen heel divers zijn. Wij werken in opdracht van verschillende (met name overheids-)organisaties binnen heel Nederland. In de rol van informatie/archiefspecialist heb je dus de mogelijkheid om in veel verschillende ‘keukens’ mee te kijken en mee te ‘koken’. Zo doe je in korte tijd veel ervaring en kennis op van hoe organisaties werken en wat in de praktijk wel en niet goed werkt. Die kennis en ervaring kun je weer inzetten bij een volgende opdracht, waardoor je je constant ontwikkelt als professional.

Naast variatie in werkomgeving bieden we ook variatie in werkzaamheden.  Onze informatie/archiefspecialisten worden doorgaans ingezet als senior selecteur of projectleider binnen archiefbewerkingstrajecten waar je je bezighoudt met het inventariseren, schonen en saneren van archieven. Dit kan gaan om historische archieven of meer recente archiefbestanden. Ook worden onze informatiespecialisten ingezet als tijdelijke ondersteuning op een afdeling informatiebeheer. Daar werken ze vaak als allrounder – enerzijds om de dagelijkse werkzaamheden binnen de afdeling te ondersteunen, anderzijds om te helpen kennis en vaardigheden binnen de organisatie te borgen of de afdeling naar een hoger niveau te tillen. Hierbij is kennis van zaakgericht werken en registreren met  de gangbare zaaksystemen die op de markt zijn een absolute pré.

Wil jij je kennis en ervaring inzetten bij VHIC?

Dan willen we graag kennis met je maken om te praten over een gezamenlijke toekomst. Je komt terecht in een werkomgeving waarin het borrelt van creativiteit en ideeën. Waarin we serieus bezig zijn met praktische klantvragen die om oplossingen vragen die beter, sneller en goedkoper werken. Wat we adviseren, kunnen we ook leren en toepassen: denken, leren en doen. Dit vertaalt zich in onderzoek en advies over informatiebeheer, het uitvoeren van audits, opleidings- en trainingsactiviteiten en uitvoerend werk voor en bij onze klanten verspreid over heel Nederland.

Wat zoeken wij?

VHIC zoekt een senior informatie/archiefspecialist die beschikt over onderstaande kwaliteiten en vaardigheden:

 • een afgeronde vakgerichte opleiding (bijvoorbeeld SODII, VVA, LARM/LRM etc);
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen het informatie- en archiefbeheer bij voorkeur binnen een (semi) overheidsinstelling;
 • gegronde kennis van wet- en regelgeving op het gebied van informatie/archiefbeheer;
 • heldere manier van communiceren;
 • commerciële instelling;
 • klant- en resultaatgericht;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat bieden jou?

 • een uitdagende, veelzijdige en zelfstandige baan als senior informatie/ archiefspecialist binnen VHIC met goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. onkostenvergoeding, pensioenregeling en reiskostenvergoeding) met leuke collega’s in een informele werksfeer;
 • een marktconform salaris (mede afhankelijk van opleiding en werkervaring).

Herken jij jezelf in het gevraagde profiel dan zou je prima bij ons passen en willen we graag kennis met je maken!

* Een assessment in de vorm een i-Matchtest maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Meer weten over VHIC?

VHIC telt zo’n vijftig specialisten. Veelzijdige experts, verbonden door de missie om informatie in goede banen te helpen leiden. Niet zoals het gisteren kon of vandaag moet, maar zoals het morgen nodig zal zijn.

Over VHIC

Een organisatie waar ik dagelijks geprikkeld en geïnspireerd word

Suze van Dijk, Adviseur bij VHIC