Wil je je kennis en ervaring inzetten bij VHIC en groeien in je functie? Dan willen we graag kennis met je maken om te praten over een gezamenlijke toekomst. In onze creatieve omgeving zijn we serieus bezig met praktische oplossingen die beter, sneller en goedkoper werken. Het enthousiasme van onze klanten is onze motivatie om steeds nét iets verder te gaan in onze dienstverlening.

Ben je op zoek naar een (nieuwe) uitdaging? Bel ons op 088 053 54 00 of laat hier je gegevens achter voor een kennismakingsgesprek.

Vacatures

Wat ga je doen?
Je komt terecht in een werkomgeving waarin het borrelt van creativiteit en ideeën. Waarin we serieus bezig zijn met praktische klantvragen die om oplossingen vragen die beter, sneller en goedkoper werken. Je maakt kennis met diverse tools en technieken om succes te boeken in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen het dynamische vakgebied Informatiemanagement. Je draait mee in projecten bij gemeenten, provincies, waterschappen en woningcorporaties in heel Nederland. Je leert vergaderen, stukken schrijven, belangen analyseren, applicaties gebruiken en beheren. Kortom je wordt echt onderdeel van het VHIC kennisnetwerk waarin we verschillende specialismen verenigen

Gedurende het traineetraject van een jaar combineer je het opdoen van werkervaring met het volgen van de Leergang Adviseur Recordmanagement (LARM) waarbij je de opleiding volgt met professionals uit het vakgebied.

VHIC
VHIC is het adviesbureau binnen het vakgebied Informatiemanagement. We zijn een (h)echt familiebedrijf met een betrokken en stabiele cultuur waar veel kennis aanwezig is. Wat we adviseren, kunnen we ook leren en toepassen: denken, leren en doen. Er wordt bij ons hard gewerkt maar er is ook tijd voor brainstormsessies met collega’s en om ervaringen uit te wisselen tijdens de gezamenlijke lunch of borrel. Met een relatief klein team proberen wij onszelf en onze producten en diensten continue te verbeteren. Het enthousiasme van onze klanten is onze motivatie om steeds nét iets verder te gaan in onze dienstverlening.

Wat zoeken wij?
Het Traineeship Informatiemanagement is een startersfunctie, voor HBO of WO afgestudeerden. Heb je een opleiding op het gebied van Informatiemanagement of ICT dan is dat een pré, maar belangrijker is jouw persoonlijkheid en analytisch vermogen. Veel collega’s die bij VHIC werken hebben bijvoorbeeld een achtergrond in: Geschiedenis, Taal & Cultuur , Politicologie of Bestuurskunde.

Je beschikt over de volgende kwaliteiten en vaardigheden:

 • Aantoonbare interesse in het vakgebied Informatiemanagement;
 • Affiniteit met ICT; nieuwe technologieën en organisatieveranderingen;
 • Analytisch ingesteld, gestructureerd en accuraat;
 • Initiatiefrijk en zelfstandig kunnen werken;
 • Communicatief vaardig en een klantgerichte houding;
 • Flexibel en bereid te reizen door heel Nederland;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagend en veelzijdig traineeship waarin je de kans krijgt om je zelf te ontplooien als ware informatieprofessional met veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. We bieden jou goede opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Het startsalaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt tijdens je traineeperiode (waarin je vier dagen werkt en 1 dag besteedt aan je studie) tussen de 2400 en 2700 euro. VHIC hanteert een pay per performance salarisgroei. Dit houdt in dat op basis van meetbare resultaten en persoonlijke groei en ontwikkeling je salaris kan groeien. Zeker in de eerste jaren waarin je een sterke ontwikkeling zult doormaken kan dit zich vertalen in een sterke groei van je salaris.

Daarnaast bieden we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. onkostenvergoeding, thuiswerkvergoeding, pensioenregeling en reiskostenvergoeding).

En waarschijnlijk nog het belangrijkste een dynamische werkomgeving met enthousiaste en betrokken collega’s waarin je jezelf kunt ontwikkelen tot een volwaardig adviseur.

Benieuwd hoe het is om te werken bij VHIC? Onze (oud-)trainees vertellen je er graag over!

Interesse?
Ben je enthousiast geworden en zie je een traineeship wel zitten? Ben je flexibel en vind je het leuk om meer te zien van Nederland dan willen we graag kennis met je maken om te praten over een gezamenlijke toekomst.

Past de functie niet bij jou maar ken je iemand die aan de omschrijving voldoet? Stuur de vacature gerust door!

* Een assessment in de vorm een i-Matchtest maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

VHIC heeft de kennis in huis om deze informatiestromen in goede banen te leiden. Onze adviseurs hebben kennis van bedrijfsprocessen, relevante wet- en regelgeving, informatiebeheer en de IT systemen die de bedrijfsprocessen faciliteren. Ze adviseren en begeleiden organisaties projectmatig bij de planvorming en de praktische implementatie van complexe veranderingen in organisaties.

Wil jij je kennis en ervaring inzetten bij VHIC?
Dan willen we graag kennis met je maken om te praten over een gezamenlijke toekomst. Je komt terecht in een werkomgeving waarin het borrelt van creativiteit en ideeën. Waarin we serieus bezig zijn met praktische klantvragen die om oplossingen vragen die beter, sneller en goedkoper werken. Wat we adviseren, kunnen we ook leren en toepassen: denken, leren en doen. Dit vertaalt zich in onderzoek en advies over informatiebeheer, het uitvoeren van audits, opleidings- en trainingsactiviteiten en uitvoerend werk voor en bij onze klanten verspreidt over heel Nederland.

Het enthousiasme van onze klanten is onze motivatie om steeds nét iets verder te gaan in onze dienstverlening.

Wat zoeken wij?
VHIC zoekt een adviseur die beschikt over onderstaande kwaliteiten en vaardigheden:

 • afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van organisatie, informatie en bestuur (bijv. Informatiemanagement, bestuurskunde of ICT);
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring, binnen het vakgebied/projectmanagement;
 • gegronde kennis van wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeheer en werkprocessen;
 • initiatiefrijk en communicatief sterk op verschillende niveaus (operationeel, tactisch en strategisch);
 • analytisch en gestructureerd, met oog voor detail;
 • commerciële instelling;
 • klant- en resultaatgericht;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

En wat bieden wij jou?
Een uitdagende, veelzijdige en zelfstandige baan als adviseur binnen VHIC met goede opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden. Het salaris hangt af van je ervaring en ligt tussen de 3000 – 5500 euro voor 40 uur. Daarnaast bieden we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. onkostenvergoeding, thuiswerkvergoeding, pensioenregeling en reiskostenvergoeding of leasebudget).

En waarschijnlijk nog het belangrijkste een dynamische werkomgeving met enthousiaste en betrokken collega’s. Benieuwd hoe het is om te werken voor VHIC? We vertellen je er graag meer over tijdens een kennismakingsgesprek!

* Een assessment in de vorm een i-Matchtest maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Senior Informatie/archiefspecialist

De ontwikkelingen binnen het vakgebied informatiemanagement gaan snel. Informatie delen, bewerken, bewaren en ontsluiten verloopt steeds vaker met behulp van digitale toepassingen en applicaties. Dit heeft grote gevolgen voor het beheren en het toegankelijk maken van informatiestromen. Tegelijkertijd moeten ook de dagelijkse werkzaamheden binnen het informatiebeheer doorgaan en kampen veel organisaties nog met grote archiefachterstanden.

VHIC heeft de kennis in huis om informatiestromen in goede banen te leiden en organisaties te helpen grip te krijgen op hun informatiehuishouding. Dit doen we vanuit verschillende expertises. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een ervaren informatie/archiefspecialist.

Hou je van variatie?

Dan bieden wij je veel uitdaging. De werkzaamheden van een senior informatie/ archiefspecialist bij VHIC kunnen heel divers zijn. Wij werken in opdracht van verschillende (met name overheids-)organisaties binnen heel Nederland. In de rol van informatie/archiefspecialist heb je dus de mogelijkheid om in veel verschillende ‘keukens’ mee te kijken en mee te ‘koken’. Zo doe je in korte tijd veel ervaring en kennis op van hoe organisaties werken en wat in de praktijk wel en niet goed werkt. Die kennis en ervaring kun je weer inzetten bij een volgende opdracht, waardoor je je constant ontwikkelt als professional.

Naast variatie in werkomgeving bieden we ook variatie in werkzaamheden.  Onze informatie/archiefspecialisten worden doorgaans ingezet als senior selecteur of projectleider binnen archiefbewerkingstrajecten waar je je bezighoudt met het inventariseren, schonen en saneren van archieven. Dit kan gaan om historische archieven of meer recente archiefbestanden. Ook worden onze informatiespecialisten ingezet als tijdelijke ondersteuning op een afdeling informatiebeheer. Daar werken ze vaak als allrounder – enerzijds om de dagelijkse werkzaamheden binnen de afdeling te ondersteunen, anderzijds om te helpen kennis en vaardigheden binnen de organisatie te borgen of de afdeling naar een hoger niveau te tillen. Hierbij is kennis van zaakgericht werken en registreren met  de gangbare zaaksystemen die op de markt zijn een absolute pré.

Wil jij je kennis en ervaring inzetten bij VHIC?

Dan willen we graag kennis met je maken om te praten over een gezamenlijke toekomst. Je komt terecht in een werkomgeving waarin het borrelt van creativiteit en ideeën. Waarin we serieus bezig zijn met praktische klantvragen die om oplossingen vragen die beter, sneller en goedkoper werken. Wat we adviseren, kunnen we ook leren en toepassen: denken, leren en doen. Dit vertaalt zich in onderzoek en advies over informatiebeheer, het uitvoeren van audits, opleidings- en trainingsactiviteiten en uitvoerend werk voor en bij onze klanten verspreid over heel Nederland.

Wat zoeken wij?

VHIC zoekt een senior informatie/archiefspecialist die beschikt over onderstaande kwaliteiten en vaardigheden:

 • een afgeronde vakgerichte opleiding (bijvoorbeeld SODII, VVA, LARM/LRM etc);
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen het informatie- en archiefbeheer bij voorkeur binnen een (semi) overheidsinstelling;
 • gegronde kennis van wet- en regelgeving op het gebied van informatie/archiefbeheer;
 • heldere manier van communiceren;
 • commerciële instelling;
 • klant- en resultaatgericht;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat bieden jou?

 • een uitdagende, veelzijdige en zelfstandige baan als senior informatie/ archiefspecialist binnen VHIC met goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. onkostenvergoeding, thuiswerkvergoeding, pensioenregeling en reiskostenvergoeding of leasebudget) met leuke collega’s in een informele werksfeer;
 • een salaris (afhankelijk van opleiding en werkervaring) tussen de 2500 – 3800 euro (op basis van 40 uur).

Benieuwd hoe het is om te werken voor VHIC? We vertellen je er graag meer over tijdens een kennismakingsgesprek!

* Een assessment in de vorm een i-Matchtest maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

De VHIC Faculty is een klein opleidingsinstituut met een enthousiast docententeam dat er veel plezier en voldoening uit haalt om onze cursisten mee op reis te nemen in ons vakgebied. Dit doen we in kortlopende cursussen waarin de focus vaak ligt op het overbrengen van kennis en vaardigheden op een specifiek thema of in onze vakopleidingen – de zogenaamde leergangen die we op operationeel, tactisch en strategisch niveau aanbieden. Daarnaast is de VHIC Faculty een veelgevraagde maatwerkopleider.

Voor ons docententeam zijn wij op zoek naar

DOCENTEN

die het leuk vinden hun kennis en ervaring binnen het vakgebied informatiemanagement te delen met anderen.

De docent als reisleider

Als docent ken je je vakgebied en vind je het leuk om anderen hierover te vertellen en te stimuleren om zelf nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Je kunt anderen inspireren en door je enthousiasme zet je anderen aan tot actie. Ook ben je zelf nieuwsgierig: naar de verhalen en ervaringen van anderen en naar de nieuwe ontwikkelingen en hoe deze vertaald kunnen worden naar de dagelijkse praktijk. Een mooi bijkomend voordeel als docent is dat je door de ervaringen van je cursisten zelf minstens zoveel leert als zij!

Wat bieden wij jou?

Een leuke functie in een inspirerende omgeving. Als docent word je door je cursisten aan het denken gezet, uitgedaagd en gemotiveerd als schakel in een fascinerend netwerk. Doordat we een klein opleidingsinstituut zijn, kennen we korte lijnen en zijn we benaderbaar. Voor onze cursisten maar zeker ook voor onze docenten.

Als docententeam komen we twee keer per jaar bij elkaar om onze ervaringen uit te wisselen. Ook kennen deze docentenbijeenkomsten altijd een trainingselement zodat je ook zelf nieuwe kennis en ervaring opdoet. Daarnaast is er veel contact met elkaar en onze cursisten via onze leeromgeving de Faculty Campus waar we actief ervaringen en kennis uitwisselen.

Ervaring met lesgeven is niet noodzakelijk. Belangrijker is je enthousiasme en dat je als docent midden in de praktijk staat. Hierdoor kun je jezelf gemakkelijk verplaatsen in de cursist en help je hen verder met praktische tips en pragmatische oplossingen.

Docenten bij de VHIC Faculty werken op freelance basis en krijgen hiervoor een vergoeding per uur. Daarnaast worden reiskosten en eventuele bijkomende onkosten vergoed. Ook bieden we geregeld trainingen en workshops aan waar docenten kosteloos aan kunnen deelnemen.

Benieuwd hoe het is als docent bij de VHIC Faculty? We vertellen je er graag meer over tijdens een kennismakingsgesprek! 

Meer weten over VHIC?

VHIC telt zo’n vijftig specialisten. Veelzijdige experts, verbonden door de missie om informatie in goede banen te helpen leiden. Niet zoals het gisteren kon of vandaag moet, maar zoals het morgen nodig zal zijn.

Over VHIC

Ik geniet van de vrijheid en de flexibiliteit bij VHIC, daardoor leer ik veel en dat draagt bij aan mijn ontwikkeling.

Niek de Vries, Adviseur bij VHIC