Incompany – Privacy en bescherming van (persoons)gegevens

Overheidsorganisaties beheren grote hoeveelheden persoonlijke informatie van burgers en organisaties. Daar moet zorgvuldig mee omgegaan worden. De Autoriteit Persoonsgegevens let scherp op hoe gemeenten persoonsgegevens verwerken.

AVG en Wbp

Nu de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) vervangt, komen veel organisaties voor een uitdaging te staan. De implementatie van de AVG brengt namelijk een aantal organisatorische veranderingen met zich mee en is daarmee een behoorlijke uitdaging voor alle organisaties die eraan moeten voldoen. Deze cursus geeft inzicht in de stappen die een organisatie moet nemen om aan de wetgeving te voldoen en helpt je om in control te komen én te blijven. Via praktische handvatten krijg je grip op de verwerking van persoonsgegevens in de werkprocessen van de organisatie.

Resultaat

Na het succesvol volgen van deze cursus:

  • Ken je de richtlijnen rondom privacywetgeving.
  • Heb je inzicht in het belang van goed beheer van persoonsgegevens.
  • Heb je inzicht in de stappen die de organisatie moet nemen voor de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
  • Weet je wat de spelregels zijn voor het verwerken van persoonsgegevens en kun je deze toepassen in de eigen organisatie.

Aan het einde van deze cursus ontvang je een certificaat van deelname.

 

 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor informatieprofessionals die in hun dagelijks werk te maken hebben met bescherming van persoonsgegevens en privacywetgeving.

Er is geen voorkennis noodzakelijk van privacy wetgeving. Daarmee is deze cursus zowel geschikt voor startende als ervaren informatieprofessionals.

De studiebelasting voor deze cursus bestaat uit 2-4 uur voorbereiding en het bijwonen van de lesdag.

Maatwerk

Het is momenteel alleen mogelijk om de cursus intern in jouw organisatie te laten verzorgen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en kosten.

Ervaringen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest recente opleidingservaringen van verschillende cursussen en leergangen binnen de VHIC Faculty:

8

Gevolgd traject: Basiscursus informatiebeheer
Ervaring: Informatief

Astrid uit Maastricht

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 8

9

Gevolgd traject: Microsoft Office 365 slim en efficiënt inzetten
Ervaring: Overtrof de verwachtingen

Jan uit Nijverdal

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 9
Communicatie: 9

9

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Nuttige tweedaagse onder leiding van een deskundige trainer

John uit Veenendaal

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 9

7

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Een goede manier om het hoe en waarom van I-Navigator te begrijpen

Dennis uit Veenendaal

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 9

8

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Vooral theorie rondom model interessant

Erwin uit Veenendaal

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

Laad meer ervaringen

9

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: veel informatie door een deskundige trainer

Hans uit Amsterdam

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

8

Gevolgd traject: Basiscursus informatiebeheer
Ervaring: Zeer interessant, Goede uitleg

Antoine uit Hulst

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

6

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Prima training

Jesper uit Alkmaar

Totaal oordeel: 6
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

9

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Goede en nuttige training, de docent is erg kundig.

Niek uit Wierden

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

10

Gevolgd traject: Microsoft Office 365 slim en efficiënt inzetten
Ervaring: Leerzaam

Belinda uit Maastricht

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

8

Gevolgd traject: AI voor de informatieprofessional
Ervaring: Goed kennis kunnen maken met de basis van AI.

Corné uit Boxtel

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

8

Gevolgd traject: De informatiecoach als gids in de informatiehuishouding
Ervaring: Goede afwisseling van theorie en praktijk

Dicky uit Beneden-Leeuwen

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

8

Gevolgd traject: Microsoft Office 365 slim en efficiënt inzetten
Ervaring: De training voldeed volledig aan de verwachting

Leo uit Goes

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 7
Communicatie: 6

8

Gevolgd traject: Leergang Informatiebeheerder
Ervaring: Ik vond de cursus zeer leerzaam

Darifa Rahou uit Zaltbommel

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 7
Communicatie: 8

8

Gevolgd traject: De informatiecoach als gids in de informatiehuishouding
Ervaring: Goede aanvulling op kennis en kunde

Ko uit Groningen

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

9

Gevolgd traject: De RecordsManagementTool als pre-ingest-tool voor e-depots
Ervaring: In 2 dagdelen een zeer waardevolle schat aan informatie gekregen over het RM tool

Ludy uit Den Haag

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 10

10

Gevolgd traject: De RecordsManagementTool als pre-ingest-tool voor e-depots
Ervaring: In twee sessies héél veel zeer nuttige informatie over de RM Tool

Feijke uit Den Haag

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 9

8

Gevolgd traject: Basiscursus informatiebeheer
Ervaring: Interessante en nuttige cursus

Nienke uit Enschede

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

7

Gevolgd traject: Basiscursus informatiebeheer
Ervaring: Goede cursusleiders, goede organisatie.

Arjen uit Renkum

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

9

Gevolgd traject: Basiscursus informatiebeheer
Ervaring: Een hele goede basis

Bart uit Tilburg

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 9
Communicatie: 9

9

Gevolgd traject: Basiscursus informatiebeheer
Ervaring: Heel leerzaam

Leontine uit De meern

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 10
Communicatie: 9

8

Gevolgd traject: Het e-depot als basis voor de informatiehuishouding
Ervaring: Een inspirerende dag waarbij de kracht van herhaling goed tot uiting is gekomen

Olaf uit Capelle aan den IJssel

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

8

Gevolgd traject: Het e-depot als basis voor de informatiehuishouding
Ervaring: Praktische training over het gebruik van het e-depot

Patrick uit Robijn

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 6
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 7
Faciliteiten: 8
Communicatie: 6

8

Gevolgd traject: AI voor de informatieprofessional
Ervaring: Fijne training

Dirk uit Rotterdam

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 7
Communicatie: 8

7

Gevolgd traject: AI voor de informatieprofessional
Ervaring: is positief

Natalja Eggen uit Muiderberg

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 10
Communicatie: 8