Cursus: Privacy en bescherming van (persoons)gegevens

Overheidsorganisaties beheren grote hoeveelheden persoonlijke informatie van burgers en organisaties. Daar moet zorgvuldig mee omgegaan worden. De Autoriteit Persoonsgegevens let scherp op hoe gemeenten persoonsgegevens verwerken.

AVG en Wbp

Nu de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) vervangt, komen veel organisaties voor een uitdaging te staan. De implementatie van de AVG brengt namelijk een aantal organisatorische veranderingen met zich mee en is daarmee een behoorlijke uitdaging voor alle organisaties die eraan moeten voldoen. Deze cursus geeft inzicht in de stappen die uw organisatie moet nemen om aan de wetgeving te voldoen en helpt u om in control te komen én te blijven. Via praktische handvatten krijgt u grip op de verwerking van persoonsgegevens in de werkprocessen van uw organisatie.

Resultaat

Na het succesvol volgen van deze cursus:

  • Kent u de richtlijnen rondom privacywetgeving.
  • Heeft u inzicht in het belang van goed beheer van persoonsgegevens.
  • Heeft u inzicht in de stappen die uw organisatie moet nemen voor de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
  • Weet u wat de spelregels zijn voor het verwerken van persoonsgegevens en kunt deze toepassen in de eigen organisatie.

 

Aan het einde van deze cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

 

Programma

Lesdag Onderwerp
11 mei 2021 Bescherming persoonsgegevens en Privacywetgeving.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor informatieprofessionals die in hun dagelijks werk te maken hebben met bescherming van persoonsgegevens en privacywetgeving.

Er is geen voorkennis noodzakelijk van privacy wetgeving. Daarmee is deze cursus zowel geschikt voor startende als ervaren informatieprofessionals.

De studiebelasting voor deze cursus bestaat uit 2-4 uur voorbereiding en het bijwonen van de lesdag.

Maatwerk

Het is ook mogelijk op de cursus intern in uw organisatie te laten verzorgen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en kosten.

Ervaringen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest recente opleidingservaringen van verschillende cursussen en leergangen binnen de VHIC Faculty:

8

Ervaring: Het was prima en heb veel inzichten gekregen

Wilma uit Hulst

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

8

Gevolgd traject: Beheerderstraining Rx.Enterprise
Ervaring: veel kennis

Gretha uit steenwijkerland

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 5
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 8
Communicatie: 8

8

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Nuttig, begrijpelijk maar af en toe wat chaotisch.

Alex uit Utrecht

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 9
Communicatie: 8

9

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Veel kennis aanwezig en goed toepasbaar

Danny uit van den

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 5

10

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Duidelijke uitleg

Bart uit Vlaardingen

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 10

Laad meer ervaringen

8

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Zeer duidelijk

Peter uit Vogelaar

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 6
Communicatie: 8

10

Ervaring: Zeer goed

Yvonne Donker uit Leiden

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 10

8

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: een praktische leerzame cursus

Jolanda uit Heerenveen

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 6
Communicatie: 8

8

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Nuttig en efficiënt

Leonie uit Heerenveen

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10

4

Gevolgd traject: Beheerderstraining ISMS
Ervaring: Dit was een demonstratie, geen cursus

Inge uit Rotterdam

Totaal oordeel: 4
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 2
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 2
Communicatie: 4

8

Gevolgd traject: Beheerderstraining ISMS
Ervaring: Duidelijke uitleg en demonstratie

Margriet uit Alphen aan den Rijn

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 7
Communicatie: 8

4

Gevolgd traject: Toepassing van archiefselectie
Ervaring: Prima, maar te lang

Diede uit Joure

Totaal oordeel: 4
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 5
Praktische toepasbaarheid lesstof: 4
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 8

9

Gevolgd traject: Toepassing van archiefselectie
Ervaring: Fijne cursus gegeven door prima docent

Erik uit Bunschoten

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

5

Gevolgd traject: Basiscursus informatie- en archiefbeheer
Ervaring: op zich zijn interessante zaken aan bod gekomen

Willem in 't Hout uit Capelle aan den IJssel

Totaal oordeel: 5
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 6
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 6
Faciliteiten: 5
Communicatie: 5

1

Gevolgd traject: Basiscursus informatie- en archiefbeheer
Ervaring: Voldoet niet aan de verwachtingen naar aanleiding van tekst op website

Jetty uit Groningen

Totaal oordeel: 1
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 1
Praktische toepasbaarheid lesstof: 3
Deskundigheid trainer(s): 3
Faciliteiten: 5
Communicatie: 3

9

Gevolgd traject: Basiscursus informatie- en archiefbeheer
Ervaring: LEERZAAM!!

Sue-Ann uit Kwieman

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

10

Gevolgd traject: Basiscursus informatie- en archiefbeheer
Ervaring: Erg leerzaam en goed toepasbaar

Frédérique uit Den Haag

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 10

7

Gevolgd traject: Basiscursus informatie- en archiefbeheer
Ervaring: was basiscursus waar voldoende zaken aan bod kwamen

karin uit Herkenbosch

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

10

Gevolgd traject: Basiscursus informatie- en archiefbeheer
Ervaring: Leuke, leerzame cursus met inspirerende cursusleider.

Tanja uit Emmeloord

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10

8

Gevolgd traject: Beheerderstraining ISMS
Ervaring: Prima training en goede uitleg

Rob uit Heerlen

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 8
Communicatie: 10

9

Gevolgd traject: Beheerderstraining ISMS
Ervaring: Helder

Charlotte uit Brunssum

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

7

Gevolgd traject: Beheerderstraining ISMS
Ervaring: Geeft goed beeld van wat VHIC kan betekenen voor de organisatie

R. uit Utrecht

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 6
Communicatie: 6

10

Gevolgd traject: Beheerderstraining ISMS
Ervaring: Prima training op afstand

Maurice uit Zoetermeer

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 10

10

Gevolgd traject: DIV in verandering
Ervaring: Interessante sessie

R. uit Vinkeveen

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

10

Gevolgd traject: Toepassing nieuwe gemeentelijke selectielijst
Ervaring: heel informatief en gericht op onze groep

Sylvia Hessels uit Uden

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10