Incompanytraining: Privacy en bescherming van (persoons)gegevens

Overheidsorganisaties beheren grote hoeveelheden persoonlijke informatie van burgers en organisaties. Daar moet zorgvuldig mee omgegaan worden. De Autoriteit Persoonsgegevens let scherp op hoe gemeenten persoonsgegevens verwerken.

AVG en Wbp

Nu de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) vervangt, komen veel organisaties voor een uitdaging te staan. De implementatie van de AVG brengt namelijk een aantal organisatorische veranderingen met zich mee en is daarmee een behoorlijke uitdaging voor alle organisaties die eraan moeten voldoen. Deze cursus geeft inzicht in de stappen die uw organisatie moet nemen om aan de wetgeving te voldoen en helpt u om in control te komen én te blijven. Via praktische handvatten krijgt u grip op de verwerking van persoonsgegevens in de werkprocessen van uw organisatie.

Resultaat

Na het succesvol volgen van deze cursus:

  • Kent u de richtlijnen rondom privacywetgeving.
  • Heeft u inzicht in het belang van goed beheer van persoonsgegevens.
  • Heeft u inzicht in de stappen die uw organisatie moet nemen voor de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
  • Weet u wat de spelregels zijn voor het verwerken van persoonsgegevens en kunt deze toepassen in de eigen organisatie.

 

Aan het einde van deze cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor informatieprofessionals die in hun dagelijks werk te maken hebben met bescherming van persoonsgegevens en privacywetgeving.

Er is geen voorkennis noodzakelijk van privacy wetgeving. Daarmee is deze cursus zowel geschikt voor startende als ervaren informatieprofessionals.

De studiebelasting voor deze cursus bestaat uit 2-4 uur voorbereiding en het bijwonen van de lesdag.

Maatwerk

Het is momenteel alleen mogelijk om de cursus intern in uw organisatie te laten verzorgen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en kosten.

Ervaringen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest recente opleidingservaringen van verschillende cursussen en leergangen binnen de VHIC Faculty:

10

Gevolgd traject: Rx.Enterprise Basis
Ervaring: Super instructeur en heel veel geleerd!

Victor uit Dongen

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 10

9

Gevolgd traject: Leren Preserveren
Ervaring: Heel overzichtelijk en goed uitgelegde inhoud

Gween uit Rotterdam

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 9
Communicatie: 9

9

Gevolgd traject: Leren Preserveren
Ervaring: De cursus 'Leren Preserveren' was zeer goed

Hans uit Gemert-Bakel

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

8

Gevolgd traject: Rx.Enterprise Gevorderd
Ervaring: Uitgebreide cursus, met ervaren docenten

Tim uit Amsterdam

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 8
Communicatie: 10

10

Gevolgd traject: Informatiebeheer in verandering
Ervaring: super leerzaam en interessant

Ana Paula uit Uithoorn

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 8
Communicatie: 10

Laad meer ervaringen

8

Gevolgd traject: Informatiebeheer in verandering
Ervaring: Goede cursus met veel informatie

Alexandra uit Uithoorn

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 5

10

Gevolgd traject: Informatiebeheer in verandering
Ervaring: goed, actueel en verfrissend uitgelegd

marieke uit Uithoorn

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 5
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

10

Ervaring: Ik ben heel erg tevreden met deze training

Tamme uit Diemen

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

8

Gevolgd traject: Informatiebeheer in verandering
Ervaring: Heel veel interessante informatie waar we mee aan de slag kunnen.

Alie uit Uithoorn

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 8
Communicatie: 7

10

Gevolgd traject: Toepassing van archiefselectie
Ervaring: goed georganiseerd

Liesbeth uit Leiden

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

9

Gevolgd traject: Toepassing van archiefselectie
Ervaring: Leuke en leerzame cursus

Sanne van Roij uit Asten

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

5

Ervaring: Niet wat ik ervan had verwacht

Erwin uit Borne

Totaal oordeel: 5
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 5
Praktische toepasbaarheid lesstof: 2
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 2
Communicatie: 8

8

Gevolgd traject: De informatiecoach als gids in de informatiehuishouding
Ervaring: Een fijne update en spiegel t.a.v. coaching

Hans uit Maastricht

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 10

9

Ervaring: Verhelderend

Willy Meertens uit Sittard

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 6
Communicatie: 5

8

Gevolgd traject: Beheerderstraining Recourse GRC Tool
Ervaring: Goed om gevolgd te hebben. Markeert een startpunt.

Theo uit Huizen

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

9

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Prettige samenwerking

Willy uit Almere

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

8

Gevolgd traject: Zaakgericht werken
Ervaring: Een vakkundige leraar

Berry Schoolderman uit Scherpenzeel

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 7
Communicatie: 5

6

Gevolgd traject: Zaakgericht werken
Ervaring: heel gezellig

*** uit ***

Totaal oordeel: 6
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 7

7

Gevolgd traject: Informatiebeheer in verandering
Ervaring: Goede aandachtspunten voor toekomstige ontwikkelingen

Christiaan uit Kampen

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 9
Communicatie: 7

8

Gevolgd traject: Rx.Enterprise Basis
Ervaring: Fijne, duidelijke training met gemotiveerde en kundige trainers

Amir uit Amstelveen

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 8
Communicatie: 9

8

Gevolgd traject: Rx.Enterprise Basis
Ervaring: Ik ben dik tevreden over de opleiding bij VHIC

Gerrit uit Pieffers

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 7
Communicatie: 6

7

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Fijne training

Adri uit Gorinchem

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 6
Communicatie: 7

8

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Prima inhoudelijke cursus

Arjon uit Gorinchem

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 6
Communicatie: 10

3

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Moeilijke materie

Carmen uit Roermond

Totaal oordeel: 3
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 5
Praktische toepasbaarheid lesstof: 1
Deskundigheid trainer(s): 8
Communicatie: 6

8

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Zeer leerzame dagen

Marcel uit Heythuysen

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 8
Communicatie: 8