Cursus: Privacy en bescherming van (persoons)gegevens

Overheidsorganisaties beheren grote hoeveelheden persoonlijke informatie van burgers en organisaties. Daar moet zorgvuldig mee omgegaan worden. De Autoriteit Persoonsgegevens let scherp op hoe gemeenten persoonsgegevens verwerken.

AVG en Wbp

Nu de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) vervangt, komen veel organisaties voor een uitdaging te staan. De implementatie van de AVG brengt namelijk een aantal organisatorische veranderingen met zich mee en is daarmee een behoorlijke uitdaging voor alle organisaties die eraan moeten voldoen. Deze cursus geeft inzicht in de stappen die uw organisatie moet nemen om aan de wetgeving te voldoen en helpt u om in control te komen én te blijven. Via praktische handvatten krijgt u grip op de verwerking van persoonsgegevens in de werkprocessen van uw organisatie.

Resultaat

Na het succesvol volgen van deze cursus:

  • Kent u de richtlijnen rondom privacywetgeving.
  • Heeft u inzicht in het belang van goed beheer van persoonsgegevens.
  • Heeft u inzicht in de stappen die uw organisatie moet nemen voor de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
  • Weet u wat de spelregels zijn voor het verwerken van persoonsgegevens en kunt deze toepassen in de eigen organisatie.

 

Aan het einde van deze cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

 

Programma

Lesdag Onderwerp
16 juni 2020 Bescherming persoonsgegevens en Privacywetgeving.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor informatieprofessionals die in hun dagelijks werk te maken hebben met bescherming van persoonsgegevens en privacywetgeving.

Er is geen voorkennis noodzakelijk van privacy wetgeving. Daarmee is deze cursus zowel geschikt voor startende als ervaren informatieprofessionals.

De studiebelasting voor deze cursus bestaat uit 2-4 uur voorbereiding en het bijwonen van de lesdag.

Maatwerk

Het is ook mogelijk op de cursus intern in uw organisatie te laten verzorgen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en kosten.

Ervaringen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest recente opleidingservaringen van verschillende cursussen en leergangen binnen de VHIC Faculty:

5

Gevolgd traject: Leergang Informatiebeheerder
Ervaring: redelijk

Sabit uit Amsterdam

Totaal oordeel: 5
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 6
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 4
Faciliteiten: 6
Communicatie: 3

6

Gevolgd traject: Toepassing nieuwe gemeentelijke selectielijst
Ervaring: twijfelachtig

Hetty uit Egmond aan Zee

Totaal oordeel: 6
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 4
Praktische toepasbaarheid lesstof: 4
Deskundigheid trainer(s): 6
Faciliteiten: 4
Communicatie: 6

7

Gevolgd traject: Toepassing van archiefselectie
Ervaring: Leerzaam

Peter uit Venlo

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 7
Communicatie: 10

8

Gevolgd traject: Basiscursus informatie- en archiefbeheer
Ervaring: Postitieve ervaring

Frieda uit Raalte

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

7

Gevolgd traject: Toepassing nieuwe gemeentelijke selectielijst
Ervaring: .

Rene uit Lelystad

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 7
Faciliteiten: 7
Communicatie: 7

Laad meer ervaringen

8

Gevolgd traject: Toepassing van archiefselectie
Ervaring: opfrissende veelzijdige sessies

Daniël uit Pijnacker

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

8

Gevolgd traject: Basiscursus informatie- en archiefbeheer
Ervaring: Leerzame cursus die aansloot bij mijn verwachtingen

M. uit Raalte

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

8

Ervaring: Zeer leerzaam

Menne uit Groningen

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 9
Communicatie: 9

6

Ervaring: Het goed om de ervaring van andere te horen

Marian uit Neerpelt

Totaal oordeel: 6
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 6
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 7
Faciliteiten: 7
Communicatie: 7

9

Gevolgd traject: Leergang Informatiebeheerder
Ervaring: Past perfect bij de ontwikkeling die we doormaken als cluster DIV

Albert uit Veldhoven

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 6
Communicatie: 9

8

Gevolgd traject: Basiscursus informatie- en archiefbeheer
Ervaring: Hele goede uitleg, gelukkig heb ik de presentatie PowerPoint kregen dan kan ik er af en toe nog eens

Jolanda uit Mijdrecht

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

6

Ervaring: Interessante training

Corné uit Boxtel

Totaal oordeel: 6
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 10
Communicatie: 8

8

Gevolgd traject: DIV in verandering
Ervaring: Prima training en Ad van Heijst geeft op een plezierige manier de presentaties en gaat goed in op vr

Sjoerd uit Leeuwarden

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 8

10

Gevolgd traject: Big Data: kansen en uitdagingen binnen de informatievoorziening
Ervaring: Leuke training met enthousiaste kundige docenten!

Martijn uit Doetinchem

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

9

Gevolgd traject: DIV in verandering
Ervaring: Boeiend

Nelleke uit Burgum

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

9

Gevolgd traject: Big Data: kansen en uitdagingen binnen de informatievoorziening
Ervaring: De training overtrof mijn verwachtingen; stevig theoretisch fundament én praktijkgericht.

Tineke uit Breda

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

8

Gevolgd traject: Big Data: kansen en uitdagingen binnen de informatievoorziening
Ervaring: duidelijke uitleg van zo een groots onderwerp

Marlies uit Amsterdam

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

9

Gevolgd traject: Big Data: kansen en uitdagingen binnen de informatievoorziening
Ervaring: Leerzame cursus op gemotiveerde wijze gegeven

John uit Assen

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 10
Communicatie: 9

9

Gevolgd traject: Big Data: kansen en uitdagingen binnen de informatievoorziening
Ervaring: Gedegen cursus

Hans uit Leiden

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 10
Communicatie: 8

6

Gevolgd traject: Toepassing van archiefselectie
Ervaring: Goede service (lekker eten, drinken en aardig personeel) en leuk sfeer.

Simon uit Nijmegen

Totaal oordeel: 6
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 6
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 10
Communicatie: 9

9

Gevolgd traject: Toepassing van archiefselectie
Ervaring: Prima klantgerichte benadering en behandeling. Er wordt meegedacht

Mart uit Herten

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 8
Communicatie: 10

8

Gevolgd traject: Privacy en bescherming van (persoons)gegevens
Ervaring: leerzaam, actueel en kundig

Jos uit Goes

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

8

Gevolgd traject: Toepassing nieuwe gemeentelijke selectielijst
Ervaring: Goede uitleg en oefenmateriaal

Arie uit Heusden

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 7
Communicatie: 7

9

Ervaring: Alles goed geregeld

Nina uit Castricum

Totaal oordeel: 9

8

Gevolgd traject: medewerker Informatievoorziening
Ervaring: 8

W. Schuijt uit Den Helder

Totaal oordeel: true
lesprogramma (actualiteit, relevantie): Kwaliteitszorg en risicomanagement
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8