Incompany – Privacy en bescherming van (persoons)gegevens

Overheidsorganisaties beheren grote hoeveelheden persoonlijke informatie van burgers en organisaties. Daar moet zorgvuldig mee omgegaan worden. De Autoriteit Persoonsgegevens let scherp op hoe gemeenten persoonsgegevens verwerken.

AVG en Wbp

Nu de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) vervangt, komen veel organisaties voor een uitdaging te staan. De implementatie van de AVG brengt namelijk een aantal organisatorische veranderingen met zich mee en is daarmee een behoorlijke uitdaging voor alle organisaties die eraan moeten voldoen. Deze cursus geeft inzicht in de stappen die een organisatie moet nemen om aan de wetgeving te voldoen en helpt je om in control te komen én te blijven. Via praktische handvatten krijg je grip op de verwerking van persoonsgegevens in de werkprocessen van de organisatie.

Resultaat

Na het succesvol volgen van deze cursus:

  • Ken je de richtlijnen rondom privacywetgeving.
  • Heb je inzicht in het belang van goed beheer van persoonsgegevens.
  • Heb je inzicht in de stappen die de organisatie moet nemen voor de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
  • Weet je wat de spelregels zijn voor het verwerken van persoonsgegevens en kun je deze toepassen in de eigen organisatie.

Aan het einde van deze cursus ontvang je een certificaat van deelname.

 

 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor informatieprofessionals die in hun dagelijks werk te maken hebben met bescherming van persoonsgegevens en privacywetgeving.

Er is geen voorkennis noodzakelijk van privacy wetgeving. Daarmee is deze cursus zowel geschikt voor startende als ervaren informatieprofessionals.

De studiebelasting voor deze cursus bestaat uit 2-4 uur voorbereiding en het bijwonen van de lesdag.

Maatwerk

Het is momenteel alleen mogelijk om de cursus intern in jouw organisatie te laten verzorgen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en kosten.

Ervaringen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest recente opleidingservaringen van verschillende cursussen en leergangen binnen de VHIC Faculty:

8

Gevolgd traject: Gebruikerstraining RecordsManagementTool
Ervaring: Zeer duidelijke training

Dennis uit Goes

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 8

8

Gevolgd traject: Gebruikerstraining RecordsManagementTool
Ervaring: Een praktische introductie in de RM-gereedschapskist

Ron uit Middelburg

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 9

10

Gevolgd traject: De informatiecoach als gids in de informatiehuishouding
Ervaring: Duidelijke uitleg

Schenk Cisca uit Rotterdam

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 8

8

Gevolgd traject: De informatiecoach als gids in de informatiehuishouding
Ervaring: Deskundige docenten met gevarieerde lesstof die aansluit bij de praktijk.

John uit Rotterdam

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 7
Communicatie: 7

10

Gevolgd traject: Selectie en waardering van archieven
Ervaring: Gestructureerde opbouw van de les met een flexibele instelling

Cindy uit Mierlo

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 10

Laad meer ervaringen

10

Gevolgd traject: De informatiecoach als gids in de informatiehuishouding
Ervaring: Vhic verdient vijf sterren

Nesrin uit Rotterdam

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

10

Gevolgd traject: De informatiecoach als gids in de informatiehuishouding
Ervaring: Goed gemotiveerde lesstof.

Karin uit Rotterdam

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 6
Communicatie: 9

6

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: aardige trainer, ging soms erg snel door de stof heen

Pascal uit Heyhuysen

Totaal oordeel: 6
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 7

10

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: duidelijke uitleg

Diny Maasbach uit Maurik

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

8

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Goed ervaren, nuttige training, en interessante discussies

Arjan uit Urk

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 6
Communicatie: 8

6

Gevolgd traject: Microsoft Office 365 slim en efficiënt inzetten
Ervaring: veel opgestoken

Gezinus uit Assen

Totaal oordeel: 6
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 6
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 6
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

8

Gevolgd traject: Microsoft Office 365 slim en efficiënt inzetten
Ervaring: goed veel pratische tips

Chris Bovenhuis uit Assen

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 6
Communicatie: 8

7

Gevolgd traject: Microsoft Office 365 slim en efficiënt inzetten
Ervaring: enerverend

Baukje uit Haveman - van der Wal

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

8

Gevolgd traject: AI voor de informatieprofessional
Ervaring: Prima

Roy Metten uit Nijmegen

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 9
Communicatie: 9

5

Gevolgd traject: AI voor de informatieprofessional
Ervaring: Interessant en actueel onderwerp fijn om met collega's te bespreken. Ik miste praktijk voorbeelden

Carla uit Culemborg

Totaal oordeel: 5
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 3
Deskundigheid trainer(s): 7
Faciliteiten: 9
Communicatie: 10

9

Gevolgd traject: Teams, MS 365 en Sharepoint voor Functioneel en Technisch beheer
Ervaring: Duidelijke lijn om te volgen

gemeente uit IJsselstein

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 9
Communicatie: 8

9

Gevolgd traject: AI voor de informatieprofessional
Ervaring: Duidelijk voor iedereen te volgens training. Prima

Andre Kleinheerenbrink uit Vasse

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 10
Communicatie: 8

7

Gevolgd traject: AI voor de informatieprofessional
Ervaring: Goed geregeld

Monique uit Veendam

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 5
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

2

Gevolgd traject: AI voor de informatieprofessional
Ervaring: Ik verwachte voorbeelden van a.i. toepassing maar die waren er niet

Ka uit Delft

Totaal oordeel: 2
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 6
Praktische toepasbaarheid lesstof: 1
Deskundigheid trainer(s): 1
Faciliteiten: 10
Communicatie: 3

6

Gevolgd traject: AI voor de informatieprofessional
Ervaring: Beginnerscursus

Nico uit Boom

Totaal oordeel: 6
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 6
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 8
Communicatie: 6

10

Gevolgd traject: Basiscursus informatiebeheer
Ervaring: Cursus op maat en meer dan alleen de basis

Babette uit Raalte

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 8

9

Gevolgd traject: Microsoft Office 365 slim en efficiënt inzetten
Ervaring: Concreet en duidelijk

Sander uit IJsselstein

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 8

10

Gevolgd traject: Basiscursus informatiebeheer
Ervaring: Een interessante en verdiepende basiscursus

Gerrit uit Zwolle

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 4
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 10

7

Gevolgd traject: Beheren van verwerkingsregisters onder de AVG en Wpg in de i-Navigator
Ervaring: Leerzame training

Sissi jaeqx uit Brunssum

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 7
Faciliteiten: 7
Communicatie: 7

7

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Goed voor up to date houden kennis

Frandy uit brunssum

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 6
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 8
Communicatie: 7