Incompanytraining: Privacy en bescherming van (persoons)gegevens

Overheidsorganisaties beheren grote hoeveelheden persoonlijke informatie van burgers en organisaties. Daar moet zorgvuldig mee omgegaan worden. De Autoriteit Persoonsgegevens let scherp op hoe gemeenten persoonsgegevens verwerken.

AVG en Wbp

Nu de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) vervangt, komen veel organisaties voor een uitdaging te staan. De implementatie van de AVG brengt namelijk een aantal organisatorische veranderingen met zich mee en is daarmee een behoorlijke uitdaging voor alle organisaties die eraan moeten voldoen. Deze cursus geeft inzicht in de stappen die uw organisatie moet nemen om aan de wetgeving te voldoen en helpt u om in control te komen én te blijven. Via praktische handvatten krijgt u grip op de verwerking van persoonsgegevens in de werkprocessen van uw organisatie.

Resultaat

Na het succesvol volgen van deze cursus:

  • Kent u de richtlijnen rondom privacywetgeving.
  • Heeft u inzicht in het belang van goed beheer van persoonsgegevens.
  • Heeft u inzicht in de stappen die uw organisatie moet nemen voor de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
  • Weet u wat de spelregels zijn voor het verwerken van persoonsgegevens en kunt deze toepassen in de eigen organisatie.

 

Aan het einde van deze cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor informatieprofessionals die in hun dagelijks werk te maken hebben met bescherming van persoonsgegevens en privacywetgeving.

Er is geen voorkennis noodzakelijk van privacy wetgeving. Daarmee is deze cursus zowel geschikt voor startende als ervaren informatieprofessionals.

De studiebelasting voor deze cursus bestaat uit 2-4 uur voorbereiding en het bijwonen van de lesdag.

Maatwerk

Het is momenteel alleen mogelijk om de cursus intern in uw organisatie te laten verzorgen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en kosten.

Ervaringen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest recente opleidingservaringen van verschillende cursussen en leergangen binnen de VHIC Faculty:

6

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Aan de hand genomen m.b.t. het gebruik en beheer van de I-Navigator

Rick uit Beekdaelen

Totaal oordeel: 6
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 6
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 8
Communicatie: 9

8

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Rustige uitleg, goede kennis

Nico Barski uit Nuth

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 10

7

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: prima tool voor gemeentelijke processen incl. AVG WPG WOO/WEP BIO

Roger uit Schinnen

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

9

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: Twee leerzame en nuttige cursusdagen

Peter uit Gemeente Zundert

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 9

8

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: goede presentatie

Rana uit Almere

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

Laad meer ervaringen

8

Gevolgd traject: Basiscursus informatie- en archiefbeheer
Ervaring: Op hoofdlijnen uitleg gekregen over wat er allemaal bij informatiebeheer komt kijken.

Evelyne Notté uit Reuver

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

9

Gevolgd traject: Basiscursus informatie- en archiefbeheer
Ervaring: Goede interactie docent cursisten

Gert Pieter uit Roermond

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 7
Communicatie: 9

10

Gevolgd traject: Basiscursus informatie- en archiefbeheer
Ervaring: Drie prettige en leerzame cursusdagen

Richard Kornet uit Bergen L

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

8

Gevolgd traject: Informatiebeheer in verandering
Ervaring: Goede training.

A. Ibañez uit Alphen a/d Rijn

Totaal oordeel: 8

8

Gevolgd traject: Toepassing gemeentelijke selectielijst 2020
Ervaring: goed verhaal, iets te weinig tijd

Marleen Dietz uit Gorinchem

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 6
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 9
Communicatie: 8

10

Gevolgd traject: Toepassing gemeentelijke selectielijst 2020
Ervaring: nuttige cursus

Corine Vermeulen uit Culemborg

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 9

7

Gevolgd traject: Informatiebeheer in verandering
Ervaring: Goede uitleg presentatie

Halima uit Alphen aan den Rijn

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 7
Faciliteiten: 7
Communicatie: 7

7

Gevolgd traject: Informatiebeheer in verandering
Ervaring: In vogelvlucht bijgepraat over de ontwikkelingen in het vakgebied

Henk uit Verweij

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 4
Communicatie: 6

8

Gevolgd traject: Informatiebeheer in verandering
Ervaring: Heel veel informatie op alle onderdelen van Informatiebeheer

Margriet uit Alphen aan den Rijn

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 4
Communicatie: 5

8

Gevolgd traject: Basiscursus informatie- en archiefbeheer
Ervaring: Een goede cursus

Bram uit Hulst

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 9
Communicatie: 8

8

Gevolgd traject: Toepassing gemeentelijke selectielijst 2020
Ervaring: Zinvolle toevoeging

I.Hurxkens-Beckers uit Heythuysen

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 9
Communicatie: 8

8

Gevolgd traject: Toepassing gemeentelijke selectielijst 2020
Ervaring: Weer een stukje wijzer geworden

Rene uit Leudal

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 10
Communicatie: 10

7

Gevolgd traject: Informatiebeheer in verandering
Ervaring: Degelijke en onderhoudende cursus gegeven door goede docent

Erik uit Bunschoten

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 4
Deskundigheid trainer(s): 7

9

Gevolgd traject: Informatiebeheer in verandering
Ervaring: Op scherp gezet door deskundig docent

Annika uit Windrich

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

9

Gevolgd traject: Informatiebeheer in verandering
Ervaring: Leerzame, interactieve dag

Henk Korlaar uit Bunschoten

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 9
Faciliteiten: 9
Communicatie: 9

8

Gevolgd traject: Informatiebeheer in verandering
Ervaring: Prima cursus!

Madelon uit Leusden

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 9
Praktische toepasbaarheid lesstof: 7
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 5
Communicatie: 8

7

Gevolgd traject: Gebruikerstraining i-Navigator
Ervaring: duidelijk en to the point

Pina Urru uit Beesel

Totaal oordeel: 7
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 7
Praktische toepasbaarheid lesstof: 9
Deskundigheid trainer(s): 9

8

Gevolgd traject: Informatiebeheer in verandering
Ervaring: Leerzame cursus

Timmer-van der Wal uit Leerbroek

Totaal oordeel: 8
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 6
Deskundigheid trainer(s): 8
Faciliteiten: 8
Communicatie: 8

9

Gevolgd traject: Informatiebeheer in verandering
Ervaring: Duidelijkheid en inzicht wat de gevolgen zijn voor DIV door alle nieuwe regelgeving

Astrid van Zanten uit Vianen

Totaal oordeel: 9
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 8
Praktische toepasbaarheid lesstof: 8
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10

10

Gevolgd traject: Basiscursus informatie- en archiefbeheer
Ervaring: Ik heb er heel veel van opgestoken!

Trudy uit Hilversum

Totaal oordeel: 10
lesprogramma (actualiteit, relevantie): 10
Praktische toepasbaarheid lesstof: 10
Deskundigheid trainer(s): 10
Faciliteiten: 10
Communicatie: 10