VHIC verlengt opnieuw haar MVO certificering

Voor de vierde keer op rij heeft VHIC een zelfverklaring en referentiematrix van ISO 26000 voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) gepubliceerd. Hiermee laat VHIC zien welke ambities binnen MVO aandacht krijgen.

ISO 26000 is een internationale richtlijn die organisaties helpt hun maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm te geven en te implementeren. In 2013 is VHIC begonnen met het invoeren van MVO in de organisatie. Deze zelfverklaring en referentiematrix is gebaseerd op een zogenoemd zelfonderzoek en de beoordeling van deze resultaten is vergeleken met de principes en richtlijnen uit de ISO 26000 norm.

ISO 26000 gaat uit van zeven MVO principes: accountability, transparantie, ethisch gedrag en respect voor stakeholderbelangen, wet- en regelgeving, internationale gedragsnormen en mensenrechten. Deze principes worden door VHIC als basis gebruikt om als organisatie een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het vakgebied informatiemanagement en een duurzame samenleving. Dit jaar is er in deze referentiematrix onder andere terug te lezen:

  • Op welke MVO-punten het komende jaar de focus komt te liggen.
  • Hoe VHIC als (h)echt familiebedrijf de toekomst voor zich ziet en een betrokken en stabiele bedrijfscultuur handhaaft.
  • Hoe maatschappelijke verantwoordelijkheid van medewerkers gestimuleerd wordt.
  • Welke activiteiten VHIC onderneemt om ethisch gedrag te bevorderen binnen de organisatie.
  • Over welke besluiten en activiteiten VHIC transparant is.
  • Welke activiteiten VHIC het afgelopen jaar heeft georganiseerd om de relatie met het informatiemanagement speelveld te onderhouden.
  • Welk goed doel VHIC dit jaar gesteund heeft met haar jaarlijkse kerstkaartenactie.
  • Hoe VHIC vakgenoten prikkelt om te voldoen aan de huidige wet- en regelgeving die betrekking heeft op het vakgebied informatiemanagement.
  • Welke verbeteringen en successen VHIC bereikt heeft het afgelopen jaar.

De zelfverklaring en referentiematrix zijn in te zien op het ‘Publicatieplatform ISO 26000’ van de NEN.


Wie zijn wij?

Wij hebben al bijna twintig jaar ervaring in het informatiebeheer. Kom meer te weten over VHIC, onze visie en team.

Terug naar overzicht