VHIC Faculty partner van de Zeeland Business Academy

Halverwege 2017 lanceerde Zeeland Business een nieuw opleidingenplatform: de Business Academy. Dit is dé plek waar het Zeeuwse en West-Brabantse aanbod op het gebied van opleidingen, trainingen, cursussen en coaching en begeleiding te vinden is. VHIC faculty is partner van ZB Academy. Initiatiefnemer Tim van den Berg van Zeeland & West-Brabant Business legt uit: “Veel lokale trainers en coaches hebben een prachtig aanbod en veel kennis van het regionale bedrijfsleven. Toch kiezen bedrijven die trainingen zoeken vaak voor de bekende landelijke bureaus. Deels omdat niet bekend is dat het aanbod ook in de regio te vinden is. Dat is jammer, want lokale coaches en trainers weten goed wat hier speelt en kunnen daar tijdens de trainingen en cursussen op inspelen en zo een specifieke toegevoegde waarde bieden. Met de Business Academy brengen we vraag en aanbod graag bij elkaar.”

Samenwerking

VHIC Faculty is een van de partners binnen dit nieuwe platform. “We hebben ons aangesloten bij de Business Academy omdat we denken dat onze persoonlijke benadering goed aansluit op het concept. We kennen de Zeeuwse markt goed en bundelen nu krachten met andere opleiders. Uit de wisselwerking met anderen ontstaan doorgaans de mooiste innovaties”, aldus Ad van Heijst, oprichter van en senior consultant bij VHIC. “We bieden vanaf dit najaar vier speciaal voor de doelgroep van ZB samengestelde korte cursussen aan: Archiveren in Windows Office, Social media en smartphone de baas, Social media protocol en Social media en uw bedrijf. Geïnteresseerden kunnen zich voor deze cursussen aanmelden via onze website. Deze cursussen worden overigens ook via ons landelijk platform van de VHIC Faculty aangeboden waar de klant ons maar wil hebben: gedurende de afgelopen jaren zijn wij specialist geworden in lokaal gerichte maatwerktrajecten, die we met veel plezier ontwikkelen samen met klanten.”

Toekomstplannen

Tim hoopt het platform in de toekomst nog verder uit te kunnen bouwen. “Zo hebben sommige branches een zomer- of winterdip. Ik zou in die periodes graag trainingen willen clusteren en aanbieden op één locatie, zodat je in een rustige periode jezelf als ondernemer, je medewerkers of team efficiënt kunt bijscholen op diverse vlakken. En wellicht kunnen we nog trainingen ontwikkelen waar behoefte aan is, maar die lokaal nog niet worden aangeboden.” Het aanbod is heel breed en bevat gedragstrainingen, verandermanagement, financieel, HRM en informatiemanagement. Ook voor startende ondernemers heeft Tim nog plannen: “Het zou mooi zijn als we dit ooit kunnen uitbreiden met een Start-Up Academy, speciaal voor startende ondernemers. Want die hebben behoefte aan een ander soort informatie, gericht op het opstarten van een bedrijf.” “80% van de starters slaagt er om de een of andere reden niet in de idealen tot een succesvol bedrijf op te schalen, in dit traject gaat veel talent verloren” vult Van Heijst aan, die zich de laatste jaren met enkele startups heeft bezig gehouden en bedrijven coacht.

Kennis delen

De Business Academy van Zeeland & West-Brabant Business ligt in het verlengde van alle andere activiteiten van het bedrijf. “Het is een aanvulling op ons totale aanbod”, concludeert Tim. “Want het delen van kennis doen we ook online, in ons magazine, tijdens de netwerkbijeenkomsten en onze startersdagen. Ons doel is daarnaast om ondernemers te inspireren en bedrijven met elkaar te verbinden. Daar past de Business Academy mooi bij.” Het aanbod wordt eerst gelanceerd in Zeeland, niet lang daarna volgt West- Brabant. Bekijk het actuele aanbod op www.zeelandbusiness.nl/academy.

Terug naar overzicht