VHIC draagt bewoners AZC warm hart toe tijdens de wintermaanden

Elk jaar doneert VHIC een bedrag per relatie aan een goed doel. We noemen dit de kerstkaartenactie, omdat het begonnen is met het bespaarde bedrag van de kerstkaarten weg te geven aan een goed doel. De medewerkers mogen hiervoor doelen aandragen; het doel met de meeste stemmen wint de donatie.

Dit jaar werd het idee geopperd om het onlangs tegenover ons kantoor geopende AZC het geld te doneren. Maar waar maak je asielzoekers blij mee?

We namen contact op met de coördinatie van het AZC. Samen kwamen we op een aardig idee: oliebollen! Daarom werden tijdens de jaarwisseling 400 oer-Hollandse oliebollen bezorgd om de bewoners van het AZC kennis te laten maken met deze Nederlandse traditie om het jaar af te sluiten. Daarnaast hebben wij in het nieuwe jaar de bewoners blij gemaakt met nieuw buitenspeelgoed, waar de kinderen straks als het zonnetje weer schijnt mee kunnen spelen.

Het zijn de kleine dingen die het leven iets mooier maken. Ondertussen wensen wij u uiteraard nog steeds het beste met alle goede voornemens voor het nieuwe jaar!

Terug naar overzicht