Passie kenmerkt nieuwe samenwerking tussen Brein en VHIC

Op dinsdag 28 januari tekenden Ronald Brinkerink, directeur van Brein BV en Ad van Heijst, algemeen directeur van VHIC, de samenwerkingsovereenkomst waarmee VHIC implementatiepartner wordt voor de turn-key oplossing InProces Suite van Brein.

Passie is wat de nieuwe samenwerking karakteriseert. Brein heeft een passie voor de techniek en het (door)ontwikkelen van software. VHIC heeft de passie om informatieprocessen binnen organisaties in kaart te brengen en waar mogelijk te optimaliseren, om zo te komen tot een meetbare verbetering in deze processen. Door deze twee passies en de daarbij behorende ervaring te koppelen ontstaat een complete keten waarbij content, context, software en de mens optimaal op elkaar worden afgestemd.

In 2008 werkten beide partijen voor het eerst samen binnen het Model-DSP van de Sdu. Door de aansluiting met het Model-DSP kwamen de ruim 800 gemeentelijke zaaktypes binnen InProces direct beschikbaar in een operationele omgeving. Door de integratie van de intake, de behandeling, (bestuurlijke-) besluitvorming, dossiervorming en de archivering biedt InProces een overzichtelijke en gemakkelijk te gebruiken turn-key oplossing. Dit wordt verder aangevuld met de ruime ervaring van VHIC in het beschrijven, beheren, verbeteren van en adviseren over werkprocessen en zaakgericht werken binnen verschillende typen overheidsorganisaties.

“VHIC zal als implementatiepartner de verbindende schakel vormen tussen de softwareontwikkelaars van Brein en de klanten waar de software wordt geïmplementeerd. VHIC zal hierbij de projectleiding en implementatie van de softwareoplossingen op zich nemen en klanten ondersteunen in het verbeteren van het gebruik van deze oplossingen. Hiermee komt de kennis van Brein, VHIC en de klant samen waardoor 1+1+1 vier wordt en mogelijk zelfs vijf of zes” aldus Ronald Brinkerink, directeur van Brein bv.

“Ook voor VHIC biedt de samenwerking met Brein een unieke kans en uitdaging. Beide bedrijven zijn in veel opzichten complementair aan elkaar en we gaan deze samenwerking dan ook met veel enthousiasme aan” aldus Kees ter Poorten, waarnemend directeur bij VHIC. Inmiddels is binnen VHIC een groep adviseurs opgeleid door Brein en zijn de eerste implementaties bij een tweetal waterschappen en vier gemeenten gestart.

Terug naar overzicht