Wij zoeken nieuw talent voor ons traineeship informatiemanagement

Wil je jezelf stevig ontwikkelen als beginnend adviseur? Bij VHIC kijken we verder dan de inhoud, van zowel ons vakgebied als jouw CV. Als familiebedrijf staan we voor een warme en veilige werksfeer waarbij jouw ontwikkeling en welzijn voorop staan.

Gezamenlijk helpen we onze opdrachtgevers bij hun uitdagingen op het gebied van informatiemanagement. Vanuit onze eigen VHIC Faculty bieden we een intensief programma voor jonge professionals waarmee jij je binnen twee jaar tot adviseur ontwikkelt.

Stel je eens voor: je wordt onterecht beschuldigd van fraude en moet geld aan de overheid terugbetalen. Veel geld. Zoveel geld dat je daardoor flink in de schulden komt te zitten, je huis en baan kwijtraakt en je kinderen bij je worden weggehaald. Je komt in een doolhof van processen terecht, waar je tot op de dag van vandaag niet goed uit komt. Jouw vertrouwen in de overheid is onherroepelijk beschadigd.

Goed informatiemanagement is de basis van dit vertrouwen. Wat weet de overheid over ons? En wat wordt er vastgelegd? Welke processen en procedures liggen ten grondslag aan besluitvorming en hoe zorgen we dat in dezelfde situaties op dezelfde wijze wordt gehandeld? Bij VHIC zien we het als onze missie om middels informatiemanagement het vertrouwen tussen overheid en burger te verbeteren.

Vacatures

Als onze nieuwe trainee/ adviseur word je opgeleid om overheidsorganisaties te ondersteunen bij hun informatie gerelateerde vraagstukken. Wij helpen jou om deze rol op doordachte wijze in te vullen. In 2 jaar doe je veel ervaring op bij verschillende organisaties, met verschillende opdrachten en in verschillende rollen. In elk project houd je je bezig met informatiemanagement. Met ons intensief opleidingsprogramma verzeker jij jezelf van een robuuste basis als professional.

Wat ga je doen

Op basis van jouw talenten en interesses, beoordelen we samen welke opdracht het beste aansluit op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Gaandeweg ontwikkel je jezelf tot informatiespecialist of adviseur die de brug slaat tussen data, informatie en maatschappelijke vraagstukken. Opdrachten en werkzaamheden zijn breed en vragen veel van jouw professionele capaciteiten. Uiteraard ondersteunen we je hierbij! Geen opdracht is gelijk, geen dag hetzelfde.

Zo leggen we een sterke basis:

 • Je start met onze interne opleiding Leergang Adviseur Recordmanagement (LARM). Je volgt wekelijks een dag theorie en werkt de overige 4 dagen aan verschillende klantprojecten, waarbij je gekoppeld wordt aan een senior adviseur. Dit biedt jou de kans om alle aspecten van ons vakgebied goed te leren kennen;
 • Je loopt mee met projecten en ontmoet medewerkers van gemeenten, provincies, waterschappen en woningcorporaties;
 • Je leert vergaderen, stukken schrijven, belangen analyseren en applicaties  gebruiken en beheren;
 • Je wordt getraind op communicatievaardigheden, leiderschapsstijlen en stakeholdermanagement;
 • We laten je stap voor stap zelfstandig projecten leiden:
  • Je ontwikkelt en implementeert een systeem waardoor buitenlandse studenten hun zaken met de universiteit digitaal af kunnen handelen;
  • Je ontwerpt een online formulier waardoor verhuisberichten automatisch verwerkt worden;
  • Je begeleidt en traint medewerkers van een gemeente om te werken met een nieuw informatiesysteem waardoor efficiëntere dienstverlening naar de burger mogelijk wordt;
  • Je structureert en ontsluit informatie zodat een burger vanuit huis kan inzien welke structurele aanpassingen er aan zijn of haar huis zijn gedaan bij een verbouwing door een eerdere bewoner.

Over VHIC

Sinds 1999 en inmiddels met ruim vijftig professionals werken wij in het digitale informatielandschap van onze opdrachtgevers. We versimpelen werkprocessen en verbeteren de dienstverlening richting burgers. Door begeleiding, advies en training zorgen we samen voor een toekomstbestendig, veilig en overzichtelijk informatiebeheer van onze klanten.

Dit neem je mee

 • Een hbo- of wo-diploma.
 • Het vermogen om snel verbanden te leggen tussen systemen en problemen en hierbij te kijken vanuit het oogpunt van de gebruiker.
 • De drijfveer om mensen en organisaties echt vooruit te willen helpen.
 • Interesse in nieuwe technologieën en/of organisatieveranderingen.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Wij bieden jou

Een solide basis, met kennis, ervaring en een vakdiploma, die voor de rest van je professionele loopbaan waardevol is. Je krijgt de mogelijkheid kennis te maken met alle facetten van het vakgebied Informatiemanagement en binnen onze organisatie door te groeien naar functies als Senior Adviseur, Project Manager of Docent.

Daarnaast mag je rekenen op

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.550 – € 2.850 tijdens je traineeperiode, dat snel kan stijgen door meetbare resultaten en persoonlijke groei (pay per performance).
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband.
 • Een thuiswerkvergoeding en een budget om jouw thuiswerkplek comfortabel in te richten.
 • 24 vakantiedagen.
 • Het vakdiploma Leergang Adviseur Recordmanagement (LARM) en volop ontwikkelkansen door cursussen en trainingen te volgen binnen ons vakgebied.
 • Een flexibele mobiliteitsregeling met reiskostenvergoeding, een NS-Business Card met aanvullende faciliteiten als de OV-fiets en deelauto.
 • Internet-, telefoon- en een dagvergoeding (als je op locatie werkt).
 • Pensioenregeling en een tegemoetkoming in de premie van je zorgverzekering.

We leren je graag kennen!
Direct solliciteren? Of heb je nog vragen over deze uitdagende baan? Neem dan contact op met Sandra Walchenbach. Je kunt haar bereiken via pz@vhic.nl.

Houd er rekening mee dat een assessment in de vorm van een i-Match test onderdeel uitmaakt van de sollicitatieprocedure.

Wil je weten hoe het is om te starten bij VHIC? Bekijk hier de testimonial van Lisa.

 

.

Testimonial van Lisa

Lisa begon haar carriere bij VHIC in 2020. Zij begon als trainee. Ze deelt hier haar ervaringen met VHIC vanaf de sollicitatieperiode tot nu.

Ben je nieuwsgierig naar wat ze te vertellen heeft? Hier vind je haar verhaal.  

Een week uit het leven van een trainee bij VHIC

In dit dagboek neemt Samuel van Bruchem je mee in een week uit zijn leven als trainee bij VHIC.

Heb je vragen over het trainee traject of wil je graag solliciteren? Neem dan contact op met Sandra Walchenbach. Zij vertelt je graag meer! Zij is bereikbaar via (088) 053 54 00 of via pz@vhic.nl.

Ben je benieuwd hoe Samuels week eruit ziet? Hier vind je zijn verhaal.  

Een interview met Jurriaan Sloff

Tijdschrift OD sprak met onze collega Jurriaan Sloff over zijn ervaringen toen hij startte in het vak van informatie-professional. Klik hier voor het interview met Jurriaan.

 

Over VHIC

VHIC telt zo’n vijftig specialisten. Veelzijdige experts, verbonden door de missie om informatie in goede banen te helpen leiden. Niet zoals het gisteren kon of vandaag moet, maar zoals het morgen nodig zal blijken te zijn.

Benieuwd wie wij zijn?