Nieuw bij de Faculty: training gemeentelijke selectielijst 2020

Als opsteller en auteur van de nieuwe selectielijst voor gemeenten en intergemeentelijke organen van 2017 en 2020 hebben wij als geen ander kennis van de totstandkoming, de methodiek en de toepassing van de selectielijst. Met deze kennis kunnen wij u in één dag precies uitleggen hoe de nieuwe selectielijst in de praktijk ingevoerd en toegepast moet worden. Ook geven we u richtlijnen t.a.v. de keuzes in de toepassing van de selectielijst 2017 versus 2020 en bieden we inzicht in de inhoudelijke wijzigingen die zijn gemaakt t.o.v. de selectielijst uit 2017.

De training gemeentelijke selectielijst 2020 is een praktische training. Uiteindelijk gaat het niet om de theorie achter de selectielijst maar om de toepassing ervan in de praktijk. Daarom vormt de praktische toepassing van de waarderingsmethodiek van de nieuwe selectielijst de rode draad van de cursus. Tijdens de cursus wordt daarom veel geoefend. Daarnaast is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen aan de praktijk ervaren docenten en is er ruimte te discussiëren over de nieuwe selectielijst.

De training vindt plaats op 18 juni. Door de huidige corona maatregelen wordt de training online via Zoom gehouden. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Lees op onze website meer over het programma van de cursus.

Ook de moeite waard is het Webinar over de nieuwe selectielijst die onze adviseur Kees-Jan Vermeulen samen met Joost van Koutrik (Utrechts Archief) heeft gehouden tijdens de week van Grip op Informatie die onlangs door VNG Realisatie is gehouden. Terugkijken is mogelijk via: https://www.youtube.com/watch?v=uhwrYpSEyN0&list=PLTeTOYjjvK0K0tarTZv0oBwzWtF6ElXrP&index=9

Terug naar overzicht