InProces als Managementsysteem Informatiebeveiliging

In juli is onze partner Brein voor wie wij de technische implementaties en het functioneel beheer van InProces doen bij een groeiende klantengroep ISO 27001 gecertificeerd. Om deze certificering te behalen hebben zij InProces ingezet als Managementsysteem voor de informatiebeveiliging. Hiermee voldoen zij aan alle richtlijnen om uw informatie nóg beter te beveiligen en te beheren binnen het InProces Zaaksysteem. Een mooie prestatie waar ze trots op mogen zijn!

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 is een standaard die gaat over informatiebeveiliging. In deze standaard zijn maatregelen beschreven op welke wijze een organisatie procesmatig met het beveiligen van informatie kan omgaan, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen een organisatie zeker te stellen.

Wat is informatiebeveiliging en waarom?

Dit is het geheel van preventieve, detective, repressieve en correctieve maatregelen alsmede procedures en processen die de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van alle vormen van informatie binnen een organisatie of een maatschappij garanderen, met als doel de continuïteit van de informatie en de informatievoorziening te waarborgen en de eventuele gevolgen van beveiligingsincidenten tot een acceptabel, vooraf bepaald niveau te beperken.


Krijg uw basis op orde!

Goede informatiebeveiliging begint bij het goed op orde hebben van uw informatiehuishouding. Klinkt simpel. Heldere afspraken over het omgaan met informatie in uw organisatie. Lees meer.

Terug naar overzicht