Kwaliteitszorg binnen het informatiebeheer. Een paar jaar geleden nog een nieuw begrip. Inmiddels lijkt iedereen binnen het vakgebied zich bewust dat er iets moet gebeuren met kwaliteitszorg. De invoering van kwaliteitszorg is een wettelijke verplichting (artikel 16 van de Archiefregeling). Én niet voor niets! Een goed ingericht kwaliteitszorgsysteem levert toonbare voordelen op voor het functioneren van uw organisatie.

i-Q – Grip op uw informatiehuishouding

i-Q helpt u met het opzetten van een kwaliteitszorgsysteem. Het bestaat uit een stappenplan voor de inrichting en borging van een kwaliteitszorgsysteem voor de informatiehuishouding. En een checklist die alle relevante wet- en regelgeving en normen samenbrengt evenals reeds bestaande checklists.

Voordelen i-Q

  • i-Q richt zich op het gehele informatiebeheer en beperkt zich niet alleen tot de archiefbescheiden die voor blijvende bewaring in aanmerking komen.
  • i-Q brengt alle relevante wet- en regelgeving en normen samen.
  • i-Q bevat reeds bestaande checklists zoals bijv. de 10 Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s) van de VNG, het Referentiekader Opbouw Digitaal Informatiebeheer (RODIN) of het zelfevaluatie-instrument van de Baseline Informatiehuishouding Gemeenten.
  • i-Q is systeemonafhankelijk: de methodiek is toepasbaar in analoge, digitale en/of hybride situaties.
  • i-Q focust zich op de kwaliteit van het beheer van alle informatie die wordt gekwalificeerd als ‘archiefdocument’.

Meer weten over i-Q?

Bekijk dan de factsheet van i-Q of neem contact met ons op. Onze ervaren adviseurs vertellen u graag meer over i-Q en ondersteunen u graag bij de inrichting van uw kwaliteitszorgsysteem.

In contact